Nieuwe reeks gewelddadige incidenten in Antwerpen “lijkt sterk gerelateerd aan het drugsmilieu”

Marc De Roeck
De nieuwe golf van gewelddadige incidenten in Antwerpen en omgeving lijkt verband te houden met het drugsmilieu. Dat bevestigt het Antwerpse parket vandaag. Mogelijk zijn de feiten ook onderling met elkaar verbonden. 

Er zou onder meer een link zijn gevonden tussen de granaataanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne eind vorige week en de granaataanslag op een appartement in de Melkerijstraat in Wommelgem vanochtend.

Bij die meest recente aanslag, in Wommelgem, raakten de voordeur en gevel van een appartementsgebouw en ook enkele voertuigen beschadigd. De feiten zijn intussen - net als die van vorige week in Deurne - gekwalificeerd als vernieling door ontploffing. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, die net als Dovo en het labo ter plaatse is gegaan. De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek.

"De nieuwe reeks van de geweldsdelicten lijkt sterk gerelateerd aan het drugsmilieu en de geweldsdelicten zijn mogelijk ook onderling met elkaar verbonden", klinkt het bij het parket. "Er moet een duidelijk onderscheid gezien worden tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. In de onderzoeken wordt uiteraard op de beide niveaus gewerkt.”

Marc De Roeck4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stef Janssens

  Nog altijd de schuld van socialisten of mogen we spreken dat het beleid hier in Antwerpen en blijkbaar alleen in Antwerpen faalt?

 • Philomena Vanderweyen

  De gekende strategie van meneer De Wever,wanneer het te warm wordt onder zijn voeten zich hullen in oorverdovende stilte.Totaal onbekwaam om de grootste stad van Vlaanderen te leiden.

 • Yves Van Roosbroeck

  Wat heeft onze burgemeester al voor ons gedaan, buiten afbouwen van politiekantoren en gemeentehuizen? Veiligheid in de koekenstad? Nul komma nul. Bedankt man van de verandering!

 • Ian Vandenbossche

  Bart de wever zou als burgemeester minder energie moeten steken in politiek bekvechten, de republiek Vlaanderen najagen en zoveel mogelijk vetbetaalde oosten najagen. Ofwel opstappen als burgemeester en die job overlaten aan iemand die zich ten volle bezig houdt met zijn/haar stad.