Nieuwe provinciehuis van Antwerpen gaat op 8 november officieel open

Het nieuwe provinciehuis.
Provincie Antwerpen Het nieuwe provinciehuis.
Op 8 november wordt het nieuwe provinciehuis van Antwerpen op de Koningin Elisabethlei officieel geopend. Bijna 10 jaar geleden besliste de provincie om een nieuw provinciehuis te bouwen. Het oude gebouw aan de Koningin Elisabethlei was verouderd, niet brandveilig en slorpte energie op. 

“Het gebouw leverde in het eerste werkjaar een energiebesparing op van 78 procent tegenover het energieverbruik van het oude gebouw”, klinkt het bij de provincie. “De totale vloeroppervlakte kromp van 54.000 m² naar 22.000 m², ruim een halvering dus.”

Met het nieuwe gebouw op Koningin Elisabethlei wil de provincie ook af van het stoffig ambtenarenimago. In plaats van de traditionele ingedeelde verdiepingen met gesloten kantoren werken de provinciale ambtenaren nu in open ruimtes”, klinkt het. “De provincie beheert alle dossiers ook digitaal. Zowel communicatie en dienstverlening gebeuren zo veel mogelijk online.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.