Nieuwe ontploffing in Antwerpen: opnieuw wagen in lichterlaaie door explosief

Het labo doet onderzoek in de getroffen Biekorfstraat.
Marc De Roeck Het labo doet onderzoek in de getroffen Biekorfstraat.
Het begint een akelige gewoonte te worden in Antwerpen-Noord. Een nieuwe nacht: een nieuwe uitgebrande wagen. Rond drie uur vannacht kwam er een melding van een ontploffing uit de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord. Opnieuw werd een geparkeerde wagen het doelwit. De straat werd intussen terug vrijgegeven door de politie.

Wellicht vatte de geparkeerde wagen vuur door een explosief en is er dus opnieuw sprake van kwaad opzet. De wagen brandde volledig uit. Drie geparkeerde voertuigen rondom raakten ook beschadigd, net zoals een gevel van een woning.

“Er zijn deze keer geen niet-ontplofte projectielen gevonden zoals de dag voordien”, benadrukt Willem Migom van de lokale politie. “De straat is wel afgesloten zodat politie en brandweer hun werk kunnen doen. Wanneer het geviseerde voertuig getakeld is, wordt de straat terug vrijgegeven. Er moesten geen woningen ontruimd worden.”

Ontmijningsdienst Dovo en het labo kwamen vanochtend ter plaatse voor onderzoek.

Drugsmilieu

De dag voordien kwam er ook al een granaat tot ontploffing onder een voertuig in Antwerpen-Noord. Dovo moest een ander niet-ontploft projectiel gecontroleerd tot ontploffing brengen. Afgelopen weken gebeurden er al verschillende soortgelijke incidenten met autobranden en projectielen in de woonwijken rondom Park Spoor Noord.

Alle incidenten worden in verband gebracht met het Antwerpse drugsmilieu en worden toegevoegd aan het dossier van de federale politie.

Extra maatregelen

Oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang eisen dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) extra maatregelen neemt om de veiligheid in zijn stad te garanderen. Ze hebben daar wel een heel uiteenlopende kijk op. 

“Het is tijd dat burgemeester De Wever zich toont en zichtbare acties onderneemt”, zegt Groen-fractieleider Wouter Van Besien. “Ik roep hem op om de buurtbewoners van Antwerpen-Noord te ontmoeten en de zichtbare en aanspreekbare politieaanwezigheid in de wijken te verhogen en duidelijk te maken hoe hij de golf van geweld tot stilstand zal brengen.” Van Besien wil ook meer samenwerking tussen lokale en federale politie.

Vlaams Belang heeft een andere oplossing in gedachten. “Om recht en orde en om de rust te doen terugkeren eist het Vlaams Belang dat het leger wordt ingezet”, klinkt het. “Om te laten zien wie de baas is, dienen militairen te patrouilleren in de betreffende buurten in Antwerpen-Noord. Ze moeten de Antwerpse drugswijken uitkammen en ervoor zorgen dat de drugsmaffia geen centimeter ruimte meer krijgt.” 

Bekijk ook:

Deze Antwerpse plaatsen werden recent opgeschrikt door drugsgeweld:

De Biekorfstraat is versperd zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.
Marc De Roeck De Biekorfstraat is versperd zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Van Hoyweghen

  Als je camera's wil hangen is het niet goed, en nu zagen ze dat er geen hangen.

 • herman de genst

  men zal er met moeten leren leven , Ik heb in elk geval tijdens mijn jeugd een ander Antwerpen gekend , een bruisende stad met een geweldig uitgangsleven . ik ben van de jaren 40 en ben blij dat ik dit in mijn jonge jaren niet heb moeten meemaken , m a w ik heb medelijden met de jongeren van de dag van vandaag , want het kan alleen maar erger worden .

 • nicole degens

  Zouden beter al die drugsfamilies eens oppakken. Zusters, moeder vader, broers......ze weten er waarschijnlijk allemaal van.

 • Mathieu Peeters

  En wat een waardeloze woorden van een totaal onbekwame politie van Antwerpen. Ze gaan nu toch al kijken wat ze gaan doen, camera's ( nadat er eerst een getuige en slachtoffer er over gesproken heeft in het VTM Nieuws) of meer patroulles. Dus is die onbekwame nest met niets bezig , als je de eigen woorden van die onbekwame woordvoerder toch mag geloven. Wat een onbekwame bende is dat daar dan ????

 • Robert DE REU

  Antwerpen is een belegerde Stad vol met snelheidscontroles en alcoholcontroles, misschien het personeel ook eens gebruiken voor controle in de probleemwijken.