Nieuwe escape room op het Eilandje mikt op horrorfanaten: “Ontsnappen kan ook zonder je voet af te zagen”

Jigsaw dook de afgelopen dagen al op voor het gebouw waar hij zijn gevaarlijke vallen voorbereidt
Jigsaw Escape Room Jigsaw dook de afgelopen dagen al op voor het gebouw waar hij zijn gevaarlijke vallen voorbereidt
Op het Eilandje in Antwerpen opent maandag een nieuwe escape room op de tweede verdieping van Maison Mason aan de Tavernierkaai. Het thema? De horrorfilm ‘Saw’. Je wordt opgesloten in de Jigsaw Escape Room met 4 tot 8 personen en moet Jigsaws raadsels en puzzels oplossen om uit zijn hel te ontsnappen.

Jonas Mollet (27) baat het jongerencafé Bacchus uit aan de Miksebaan in Brasschaat, maar nu waagt hij zich aan een nieuwe uitdaging. Samen met Kristof Schepens (23) opent hij een escape room in het thema van Saw. Bij een escape room word je met een groep vrienden of collega’s opgesloten in een ruimte waaruit je pas kan ontsnappen na het volbrengen van een aantal proeven of het oplossen van puzzels en raadsels.

“We hadden al heel wat escape rooms uitgeprobeerd, maar de thema’s waren vaak nogal gelijkaardig. Zo moet je vaak ontsnappen uit een bankkluis of een museum. Tof, maar wij wilden het over een andere boeg gooien. Eerst dachten we aan de film Panic Room, maar Saw bleek als thema nog leuker”, zegt Jonas.

Voor wie de horrorfranchise Saw (Engels voor ‘zaag’) niet kent, het is een reeks van acht horrorfilms. In die films zet Jigsaw mensen gevangen in vallen en boobytraps die een dodelijke uitkomst kunnen hebben. Hij zet enkel mensen vast van wie hij vindt dat ze zondes hebben begaan in het verleden. Uit de dodelijke val ontsnappen kan alleen door een bepaalde proef met martelingen te ondergaan.

De escape room zit op de tweede verdieping van het voormalige Maison Clic’eau aan de Tavernierkaai. Het gelijkvloers heet nu Maison Mason, een plek voor feestjes en recepties. Op de eerste verdieping zit Studer Agency, een uitzendkantoor voor studenten. “We hebben de kamer helemaal ingericht zoals de kamer in het slachthuis waarin drie vierde van de eerste Saw film zich afspeelt”, zegt Jonas. “Er staat ook een oud bad in de kamer. In de film kunnen de slachtoffers enkel ontsnappen door hun eigen voet af te zagen, maar dat is bij ons niet nodig uiteraard! Wel zitten er bepaalde schrikeffecten in onze escape room. Dus we raden het spel enkel aan voor mensen vanaf 16 jaar”.

Om te ontsnappen aan Jigsaw moet je binnen het uur alle raadsels oplossen. “Het is zeker te doen, we hebben het al uitgetest met kennissen en vrienden, enkelen geraakten er zelfs op 25 minuten uit. We houden ook altijd de deelnemers in het oog via camera’s en microfoons. Als ze er niet uit geraken, geven we ook tips door, al beperken we de tips bewust. De lol van een goede escape room is net om er zelf uit te geraken.”

De Jigsaw Escape Room opent maandag voor een periode van drie maanden. Wie wil meespelen, moet wel reserveren en betaalt 20 euro per persoon, vanaf 6 personen wordt dat 15 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.