Nieuw in Antwerpen: speciale parkeerplaatsen voor elektrische deelsteps

Speciale parkeerplaatsen voor elektrische steps in Antwerpen
Patrick Lefelon Speciale parkeerplaatsen voor elektrische steps in Antwerpen

De stad Antwerpen wil de fietsenstallingen rond de stationsbuurt herschikken en daar horen ook speciale parkeerplaatsen bij voor elektrische deelsteps. Afgelopen dinsdag werden op De Keyserlei speciale parkeerplaatsen voor steps geschilderd. “Dit past binnen een grotere operatie van herschikking”, stelt Dirk Vermeiren, woordvoerder van schepen Koen Kennis. Meer informatie wil het kabinet van de schepen nog niet vrijgeven. “Binnenkort wordt er officieel gecommuniceerd.” Of het voortaan verplicht zal zijn om je step op dergelijke parkeerplaatsen achter te laten, is ook niet duidelijk.

De stad is samen met de verdelers van de deelsteps al langer op zoek naar oplossingen om de chaos in de publieke ruimte georganiseerd te krijgen. Heel wat gebruikers laten de steps namelijk achter waar het hen goeddunkt waardoor ze vaak in de weg staan van andere weggebruikers. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • VIVIANE LEPEE

  ze kunnen beter die deelsteps gewoon afschaffen. Zij mensen nu echt te lui om even te voet te gaan?

 • rik van dijck

  Da wel , en oooo zo schoon , maar de “ straten “ ( lees : putten en bobbels ) trekt op niets ! Maar wel een paar rechthoekjes spuiten en kijk weer iets nieuws wat oooo zo nutteloos is !!!

 • Dasouth Genious

  Als ik daar nu oner rij met m'n fiets omdat ze op het fietspad staan, wie betaald?

 • Jessie David Smedts-Fimmers

  Als ze in mijn weg staan gooi is deze gewoon opzij ben het beu dat ze deze gewoon overal zetten waar het hun goed uitkomst