Nederlandse actrice krijgt 2 jaar cel voor drugshandel op Tomorrowland

Imuanelle Grives verlaat het gerechtsgebouw na de voorlezing van het vonnis.
BELGA Imuanelle Grives verlaat het gerechtsgebouw na de voorlezing van het vonnis.
De Antwerpse rechtbank heeft 2 jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 8.000 euro boete, waarvan 2.000 euro effectief, uitgesproken tegen de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (43) voor drugshandel- en bezit.

Grives werd op 21 juli samen met twee Amerikaanse vriendinnen gecontroleerd aan de ingang van het dancefestival Tomorrowland. De actrice had cannabis, xtc, MDMA, cocaïne en ketamine bij. De drugs zaten onder meer verstopt in haar pruik.

Grot van Ali Baba

Er volgde een huiszoeking in het logement van het trio. “Daar opende zich de grot van Ali Baba”, zei de procureur op het proces. “Een arsenaal aan drugs lag er open en bloot: 77 xtc-pillen, 1,80 gram hasj, 11,2 gram cocaïne, 11,8 gram amfetamine, 9,8 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,9 gram GHB en 1,20 gram cannabis.”

Grives zei dat ze wou experimenteren omdat ze in een film een drugsbarones zou spelen. Tijdens het proces betuigde ze in tranen haar spijt voor haar “roekeloze gedrag”.

De twee Amerikaanse vrouwen die Grives vergezelden toen ze werd betrapt, kregen zes maanden cel met uitstel en twaalf maanden cel met uitstel, alsook een boete van 8.000 euro met uitstel. De rechtbank vond het niet bewezen dat het trio handelde in een vereniging.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vera Bres

    met zoveel drugs in haar bezit ,op het festival en thuis is 5 jaar effectief zeker niet overdreven

  • Peter van Nieuwpoort

    Alweer liegen en bedriegen. Welke film, wanneer en is en een script? Hoe kom je daaraan? Dat zou ik als rechter vragen. Wanneer je door je "goede" acteerprestaties te weing verdient en een zakcentje wil bijverdienen, geef dat dan gewoon toe en kom niet met geklets over inleven in zogenaamde rol.

  • Roger Rymen

    Belachelijk lage straf voor iemand die dergelijk spul verkoopt en andere levens kapot maakt.