Nathalie opent winkel ‘Tiny Dreams’ met kledij voor kleine vrouwen

Nathalie De Schepper in de nieuwe pop-up store van Tiny Dreams.
Caroline Van de Pol Nathalie De Schepper in de nieuwe pop-up store van Tiny Dreams.
Op 25 juli opent de eerste pop-up store van kledinglijn Tiny Dreams in de Kloosterstraat 66 in Antwerpen. Het modelabel is opgericht voor fijngebouwde vrouwen die kleiner zijn dan 1,65 meter.

Oprichtster Nathalie De Schepper startte met Tiny Dreams na eigen frustraties bij de zoektocht naar passende kledij. “Ik ben 1,64 meter en merkte dat zelfs de kleinste maten in winkels vaak te groot waren“, vertelt ze. Haar kleine vriendinnen ervaren hetzelfde probleem. “Een vissersjas kan voor kleine vrouwen al snel een vuilniszak lijken en lange rokken en kleedjes hebben bijna nooit de juiste lengte.” Nathalie merkte ook dat ze met haar kleine gestalte vaak minder serieus genomen werd.

Samen met een producent ontwierp Nathalie een kledinglijn voor kleine en fijne -of ‘petite’- dames met vrouwelijke vormen. In de lente hield ze een succesvolle crowdfunding waarmee ze 250 stuks verkocht. Met de opbrengst daarvan opent ze vanaf morgen de pop-up store in de Kloosterstraat. De collectie is voor vrouwen tot 1,65 meter en tot kledingmaat 38. “Het thema is speels en vrouwelijk. We hebben uiteenlopende stukken: van festivalkledij tot iets chiquer voor een trouwfeest”, vertelt ze. De lange rokken hebben zowel een omtrekmaat als een lengtemaat, zodat ze zeker juist passen. De kledij is meestal effen omdat grote prints iemand kleiner doen lijken.

De pop-up store zal geopend zijn tot en met 18 augustus. In oktober volgt de wintercollectie samen met de lancering van een webshop.

Nathalie De Schepper in de nieuwe pop-up store van Tiny Dreams.
Caroline Van de Pol Nathalie De Schepper in de nieuwe pop-up store van Tiny Dreams.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.