Nachtelijke herstellingen aan wegdek Antwerpse ring

Antwerpse Ring (Berchem)
Photo News Antwerpse Ring (Berchem)
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tijdens de nachten van donderdag 13 en vrijdag 14 februari herstellingen uit aan het wegdek op twee locaties van de Antwerpse Ring (R1). Komend weekend wordt er plaatselijk ook gewerkt aan het wegdek van de grote ring rond Antwerpen (R2) tussen de Beveren- en de Tijsmanstunnel. 

Vanaf donderdag 13 februari om 21 uur tot vrijdag 14 februari 5 uur wordt er gewerkt op de aansluiting van de Bolivartunnel naar de R1. De Bolivartunnel wordt hiervoor afgesloten langs de kant komende van het stadscentrum. Het verkeer naar de R1 wordt bovengronds omgeleid.

Vanaf vrijdag 14 februari om 21 uur tot zaterdag 15 februari 5 uur wordt er gewerkt op de R1 aan het knooppunt Antwerpen-Oost. De werfzone situeert zich in de bocht van de R1, komende van Gent, naar de E313. Het verkeer kan er passeren over twee rijstroken. De oprit naar de E313 van de Noordersingel (R10) wordt afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid naar het complex Borgerhout.

Tijdens het weekend, van vrijdag 14 februari om 21 uur tot maandag 17 februari 5 uur, wordt er gewerkt op de R2 tussen de Beverentunnel en de Frans Tijsmanstunnel in de richting van Gent. Het verkeer moet er over één rijstrook passeren tegen verlaagde snelheid.

Deze werken zijn weersgevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen, benadrukt Wegen en Verkeer.