Na De Roma gooit nu ook OLT Rivierenhof de handdoek

Een optreden in het Rivierenhof.
OLT Rivierenhof Een optreden in het Rivierenhof.
OLT Rivierenhof, de concertreeks die elke zomer wordt georganiseerd in het park Rivierenhof in Antwerpen, zal dit jaar door de aanhoudende coronacrisis niet doorgaan. Sommige concerten zullen worden verplaatst naar een nog te bepalen latere datum, andere worden geannuleerd. 

Volgens OLT Rivierenhof, een zijproject van de Arenbergschouwburg, maken de huidige situatie en de richtlijnen van de Veiligheidsraad het onmogelijk om de concerten zoals gepland door te laten gaan. “Wat zijn het onzekere weken geweest”, klinkt het woensdag in een mededeling. “Weken van ‘Blijf in uw kot’, ‘Take Care’ en ‘#SaveTheSummer’. Vandaag maakt onzekerheid plaats voor duidelijkheid. Met veel pijn in het hart melden we dat er deze zomer geen OLT Rivierenhof zal zijn.”

Op de affiche van dit jaar stonden onder meer concerten van Bryan Ferry, DJ Shadow, Herbie Hancock en Brian Wilson. OLT Rivierenhof bekijkt wel nog of er een kleinschalige alternatieve invulling van het festival kan worden georganiseerd, met respect voor social distancing.

Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd via mail.