Museumnacht: twintig musea voor 10 euro

Het MAS is een van de twintig musea die je tijdens de Museumnacht kunt bezoeken.
Photo News Het MAS is een van de twintig musea die je tijdens de Museumnacht kunt bezoeken.
De vijftiende editie van de Museumnacht op zaterdag 3 augustus heeft alles om opnieuw uit te groeien tot een magisch evenement. Met een ticket van 10 euro kun je twintig musea bezoeken tussen 19 en 1 uur. Aansluitend is er een afterparty in AMUZ in de Kammenstraat, voor een luttele 6 euro. Voor datzelfde bedrag kun je ook deelnemen aan een gegidste fietstocht langs enkele musea.

De voorbije edities lokten gemiddeld 10.000 bezoekers. Er is dan ook veel te beleven. Naast de vaste collecties en de tijdelijke tentoonstellingen in de musea bots je op workshops, muziek, dans, toneel en vertellingen.

Eén van de extra attracties is een fietstocht met gids, een initiatief van Expeditie De Stad en Cyclant. Handig als je niet goed weet waar te starten. De gidsen laten je kennismaken met het Maagdenhuis, het Vleeshuis, de Sint-Pauluskerk en het Red Star Line Museum. Ze vertellen er stadsverhalen bij. Reserveren kan enkel online (www.museumnacht.be), een fiets huren trouwens ook. De fietstocht begint op het Koningin Astridplein om 19 uur en eindigt omstreeks 22.30 uur aan het Belvédère van het Droogdokkenpark.

Erotiek

Een greep uit het aanbod dan. In de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience gaat het er zwoel aan toe met erotische vertellingen door actrice Katrijn Van Bouwel en een sneak preview naar de expo ‘Porno, pulp en literatuur’. Het Letterenhuis serveert je reisverhalen en gesprekken. Ex-stadsdichter Maarten Inghels nodigt daarvoor vijf schrijvers uit.

Het MAS laat je de expo’s ‘Feest!’ en ‘Le Corbusier – Linkeroever & Chandigarh’ op een andere manier beleven. Het Maagdenhuis (Mechelseplein) heeft een prachtige binnenkoer en tuin, en schenkt voor de gelegenheid het Gilbert-bier. Dat is speciaal gebrouwen voor het 500ste geboortejaar van Gilbert van Schoonbeke, dé stadsbouwmeester van de zestiende eeuw. In het Maagdenhuis loopt daarover een overzichtsexpo.

Het Rubenshuis laat je ontdekken waarom Italië de grote inspiratiebron was van onze grootste klassieke meester. Kinderen kunnen op zoek naar een schatkist.

Alle info: www.museumnacht.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.