Museum Vleeshuis organiseert mobiele beiaardconcerten

Museum Vleeshuis
De Scheirder Museum Vleeshuis
In de maand juli organiseert Museum Vleeshuis een bijzonder beiaardprogramma: een samenspel tussen een mobiele beiaard en telkens andere instrumenten, te beluisteren en te bekijken op de Grote Markt.

In het verleden trakteerde de stad de Antwerpenaar en haar bezoekers iedere maandagavond in juli en augustus op een concert. Momenteel zijn de toren en de klokken van de O.L.V.-kathedraal ingepakt voor restauratie, waardoor de traditionele zomerse beiaardconcerten niet kunnen doorgaan.

Museum Vleeshuis ging op zoek naar een manier om de beiaard toch te laten klinken. De concerten krijgen een uniek karakter deze zomer: een mobiele beiaard zal 4 maandagavonden in juli op de Grote Markt te horen en te zien zijn. Elk concert is een samenspel tussen de klokken en andere instrumenten. 

Een programmaboekje is beschikbaar aan de balie van Museum Vleeshuis, of de avond zelf bij de mobiele beiaard. De concerten starten telkens om 20 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.