Moordenaar Julie Van Espen vraagt zelf om reconstructie

Reconstructie van de moord op Julie Van Espen
Photonews Reconstructie van de moord op Julie Van Espen
De 39-jarige Steve Bakelmans zal vanmiddag aan de speurders en de onderzoeksrechter tonen hoe hij op zaterdag 4 mei de 23-jarige studente Julie Van Espen om het leven heeft gebracht. De reconstructie komt er op zijn eigen vraag. 

Steve Bakelmans had in juni nog geweigerd om mee te werken aan een reconstructie.  De politie had toen de volledige omgeving rond de Theunisbrug aan het Sportpaleis afgeschermd voor het grote publiek. Net toen de reconstructie moest beginnen, weigerde Steve Bakelmans uit de politiecombi te komen. Dat tot grote teleurstelling van de ouders van Julie Van Espen die willen weten hoe hun geliefde dochter om het leven is gekomen. 

De Antwerpse onderzoeksrechter onderneemt vandaag een tweede poging. Advocaten Dimitri De Béco en Marlies Vercammen die Steve Bakelmans verdedigen: “Onze cliënt heeft zelf om de reconstructie gevraagd. Hij heeft al bekentenissen afgelegd en wil  op het terrein tonen hoe de feiten effectief zijn verlopen. Voor onze cliënt is het de eerste keer dat hij terugkeert op die plaats. Onze cliënt verleent verder zijn medewerking aan het onderzoek.” 

De reconstructie begon om 14 uur. De ouders van Julie Van Espen worden vertegenwoordigd door hun advocaat John Maes. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny L Verhoeven

  zolang hij niet veroordeeld is, is het een vermoedelijke moordenaar.

 • Benny De Swert

  Dat hij er nog eens kan op kicken ook...

 • Maurice Keukelaers

  Er moet mij iemand eens proberen uit te leggen wat het nut is van zo een reconstructie. Julie komt er niet door terug en die zak maakt iedereen wijs wat hij wil.

 • Michael Van Acker

  Afwachten welke strategie zijn advocate in petto heeft. Alle trucken zijn goed om strafvermindering te verkrijgrn.

 • Koen F.

  Onze Client ???? Zulke mensen verdienen geen verdediging of menselijke behandeling Wanneer gaan we hier eens een einde aan maken