Minuut stilte voor vermoorde Julie op klimaatmars in Antwerpen, ook BV’s stappen mee

Klaas De Scheirder
Het is donderdag en dus is er opnieuw een klimaatmars. Zowat 200 jongeren van Youth for Climate en Students for Climate zijn door de binnenstad getrokken om een beter klimaatbeleid te vragen. Ze kregen ditmaal niet alleen steun van Grootouders voor het Klimaat, maar ook van een tiental BV’s die zich achter hun eisen scharen. De betoging ging van start met een minuut stilte voor de vermoorde studente Julie Van Espen (23).

De bijna wekelijkse Antwerpse klimaatmars zou deze keer sowieso al een stille mars worden, maar de organisatoren besloten daar nog een schepje bovenop te doen naar aanleiding van de moord op studente Julie Van Espen. De betoging werd omgedoopt tot “klimaatmars zonder woorden”: er werden geen slogans gescandeerd of getoond en verschillende deelnemers hielden een lege witte plakkaat omhoog. Voor aanvang werd er ook een minuut stilte gehouden.

De klimaatmars van de spijbelende jongeren trok zich ditmaal op gang aan het Operaplein, om door het centrum richting Groenplaats te trekken. Onderweg hield iedereen er het zwijgen toe.

Klimaatmars in Bergen 

In Bergen vindt deze namiddag een klimaatmars plaats. Een duizendtal manifestanten verzamelde rond 13.30 uur om door het centrum van de Henegouwse stad te trekken. De betoging is georganiseerd door Youth for Climate en het platform “Mons bouge pour le climat”.

Foto’s van de “klimaatmars zonder woorden” in Antwerpen:

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Samuel Smausentich

  Zalig de armen van geest, staat er ergens in een oud boek.

 • Gunther Leonhardt

  Stop aub met dit vulgair opportunisme en het meesurfen op het leed van mensen waar jullie niets mee te maken hebben.

 • Marnick L'Eau

  @Joske Dendekker: dat is die studenten hun job niet. Het is de politici hun job, en ze doen het niet. De belgische politici zijn de meest verwaande niksnutten ter wereld, worden dik betaald om nul komma nul te presteren.

 • Rudolf Jacobs

  de zaak Jullie ,is een aparte zaak ,blijf van dit ongelukkige meisje af protesteert zoveel jullie willen maar niet op kap van,nu heb ik voor jullie helemaal geen respect meer,en van die zogenaamde BV 's ik leef misschien op een andere planeet maar zag niemand en als die mvr bv is,laat dan iemand uw text voorschrijven

 • jeff De Boeck

  Arm Vlaanderen.