Minister Liesbeth Homans denkt dat bruine rat inbreker is: politie rukt uit met vier combi’s

Liesbeth Homans.
Jan Aelberts Liesbeth Homans.
Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) is vannacht opgeschrokken door een bruine rat. “Ik dacht dat er een inbreker in huis zat en belde de politie”, vertelt ze. De Antwerpse politie rukte onmiddellijk uit met vier combi’s.

“Rond 1.15 uur vannacht werd ik wakker”, zegt Homans. “Ik was alleen thuis. Ergens in huis ging een deur open en weer dicht. Ik dacht meteen aan een inbreker en dus belde ik de politie. Ik liep naar beneden, maar kon niks of niemand zien. Ondertussen arriveerde de politie met vier combi’s.”

Een inbreker vond de Antwerpse politie niet, wel een onschuldige, bruine rat. “Hij probeerde langs de kelderdeur binnen te komen”, zegt de minister. “Maar dat lukte niet: de deur viel dicht en die klap hoorde ik. Vanmiddag vond de ongediertebestrijder al drie dode ratten. Hopelijk zijn we er snel van verlost.”

Er vinden op dit moment wegenwerken plaats in de buurt van het huis van Homans. De kans is groot dat de ratten daardoor hun weg naar boven vonden. Het riool is één van de habitats waar het dier het liefst verblijft.

Een bruine rat.
RV Een bruine rat.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loesje Vranken

  Voila, bij een minister zijn ze rap met een inbraak.4 uren heb ik jaren geleden moeten wachten en dan was het nog ondermaats, uitlachen in uw gezicht.

 • Ronny Biesen

  Met vier combi's????? Bij mijn zuster werd voor de derde keer ingebroken, na juist 50 minuten kwam er 1 politieagent aan. Het helpt als je partijgenoot de burgemeester is, nietwaar?

 • Robert DE REU

  En maar beweren dat er Politiemensen te kort zijn, blijkbaar niet of afhankelijk wie ze nodig heeft.

 • Staaf Van Aelst

  Bel jij als 'gewone' burger maar eens naar de politie om te zeggen dat er inbrekers zijn.ALS ze al komen dezelfde dag,zal het al zeker niet met vier combi's zijn!

 • Benny De Keyzer

  Bij een gewone sterveling komen ze zelfs niet meer af voor een diefstal zonder geweld, maar als een politici belt staan ze daar plots met vier combi’s om een rat te verdelgen. Blijkbaar is "iedere Belg is gelijk voor de wet" dan toch een fabeltje en zijn politici maar waard dan de gewone burgers die hun torenhoge loon betalen.