Minister bezoekt militairen in Antwerpen maar defensie hoopt snel af te zijn van Opdracht Spring Guardian

Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.
BELGAONTHESPOT Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.
De militairen die in de Antwerpse straten patrouilleren kregen dinsdagochtend bezoek van minister voor Defensie Philippe Goffin. Hij wilde de militairen bedanken voor hun dagelijkse inzet om de burgers te beschermen. “Ook tijdens feestdagen staan ze voor ons paraat en dat mag in de bloemetjes gezet worden.” Defensie hoopt dan weer dat ze zich snel terug kunnen focussen op hun “kerntaken”.

Minister van Defensie Philippe Goffin bracht dinsdagochtend een bezoek aan de militairen die door de Antwerpse straten patrouilleren. Met het bezoek wilde hij hen bedanken voor hun werk dat ze dagelijks verrichten om de burgers te beschermen. “Ook tijdens de feestdagen staan onze militairen in voor onze veiligheid en daar zijn we hen heel dankbaar voor. Hier zijn is een teken van respect voor het werk dat ze nu al bijna vijf jaar doen”, aldus minister Goffin. De militairen patrouilleren nog steeds in Antwerpen in de Diamantwijk, de buurt rond het Centraal station en het Stadspark.

Einde missie

Hoe lang Opdracht Spring Guardian (OSG), zoals de beveiligingsmissie heet, nog zal duren is niet duidelijk. “De bedoeling is om het aantal militairen te verminderen van 420 naar 200 effectieve militairen die op straat patrouilleren. Maar dat zal moeten blijken zodra de nieuwe regering gevormd is. Zoals u weet zitten we nog steeds met een regering in lopende zaken”, aldus Goffin. 

Bij defensie kijken ze uit naar het einde van de beveiligingsmissie “maar zolang ons gevraagd wordt deze missie uit te voeren, voeren we die ook uit. Maar onze kerntaak blijft uiteindelijk wel op buitenlandse missies liggen. Wij hopen dat de politie snel haar taak weer kan opnemen zodat wij ons terug op onze hoofdtaken kunnen focussen.”

Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.
BELGAONTHESPOT Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.
Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.
BELGAONTHESPOT Minister Goffin steekt militairen in Antwerpse Diamantwijk een hart onder de riem.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.