Exclusief voor abonnees

Mieke Vogels mist haar kleinkinderen heel erg in coronatijden: “Waarom worden vitale grootouders op één hoop gegooid met kwetsbare senioren?”

Mieke Vogels.
RV Mieke Vogels.
Lentekuis in huis, whatsappen met haar vijf oogappels van kleinkinderen en af en toe een wandeling in het Rivierenhof: Mieke Vogels (65) moet haar energie kwijt kunnen in de coronastorm. “Ik krijg buikpijn van die melige filmpjes met kinderen die op hun grootouders roepen. Waarom worden vitale zestigers op één hoop gegooid met kwetsbare senioren?”, vraagt de voorzitter van GroenPlus én voormalig Vlaams minister zich af. Het overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.

Een heel klein beetje oorlog: Mieke Vogels krijgt die hit van Noordkaap moeilijk uit haar gedachten. “Je vraagt je toch af hoe het zo ver is kunnen komen. Dat het niet goed gaat met mijn man (zijn verhaal over prostaatkanker las u eerder in deze krant, red.), maakt de situatie nog stresserender. Hij heeft net weer chemo gehad, sukkelt met slechte bloedwaarden. Zijn heup is zo broos geworden dat stappen niet meer lukt. En de lift gaat maar tot de verdieping onder ons dakappartement. Willy zegt dan dat die quarantaine voor hem geen verschil maakt. Maar dat is natuurlijk wel zo: onze kleinkinderen komen niet meer op bezoek. De jongste is bijna 4 en heeft koorts. Maar of het corona is, weten we gewoon niet.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis