Exclusief voor abonnees

Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”

Lijsttrekker Vlaams Parlement heeft forse ambities voor klimaat

Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Bied alternatieven hoor ik haar zeggen....zou u dan ook deze alternatieven willen zeggen want daar voor de ik de laatste 30 jaar toch niet over spreken....

 • Jan Boden

  Als ik hun programma lees, voel ik vooral veel Groenschaamte.

 • walter vermeulen

  Als dat het alternatief is en.vlaanderren stemt voor die partij dan met almacy en calvo aant roer is het tijd dat we over de grens eens gaan zien voor een jobke

 • Jean Paul Peelos

  Als ik het hier zo lees dan gaan ze allemaal winnen, dan wil iedereen MP worden. Velen zijn geroepen maar weinigen uitverkoren.

 • Karel Belmans

  Hopelijk zijn wij van dat vrouwmens na de verkiezingen verlost! Ik word telkenmale misselijk van haar optreden. Een ratelslang! En dan soms samen met Calvo! Onzin in het kwadraat. Ik moet aan mijn gezondheid denken; dus zap ik telkenmale weg, of lees ik het niet. Of zet ik mijn ecologische voetafdruk op straat waar de bedrijfswagen voor bij razen, de vliegtuigen boven mijn hoofd vliegen...en dan...ben ik terug relax!