Melikan Kucam (N-VA) blijft in cel tot na verkiezingen

Melikan Kucam.
DR Melikan Kucam.
Het gewezen Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) blijft voorlopig in de gevangenis. Hij zit sinds 15 januari in de cel op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Kucam vocht zijn opsluiting maandag aan voor de Kamer voor Inbeschuldigingstelling (KI), maar daar werd de zaak uitgesteld tot na de verkiezingen. 

Kucam wordt verdacht van gesjoemel  met humanitaire visa om Assyrische christenen uit de oorlogsgebieden van Syrië en  Irak naar België en de buurlanden te halen. Hij werd gearresteerd nadat het tv-programma Pano een reportage maakte met anonieme getuigen die duizenden euro zouden betaald hebben voor zo’n visum. 

Melikan Kucam werkte voor de visa nauw samen met het kabinet van gewezen staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Die kwam mee in opspraak. Hij had kort voor de arrestatie van Kucam al ontslag genomen toen de N-VA uit de regering Michel was gestapt. 

Overgeplaatst

Waarom het beroep van Kucam tegen zijn verdere aanhouding bij de KI werd uitgesteld, is niet duidelijk. Mogelijk hoopt hij na de verkiezingen meer kans te maken op zijn vrijlating. Zijn zaak komt opnieuw voor op dinsdag 28 mei. 

Melikan Kucam is sinds kort wel overgeplaatst van de gevangenis van Antwerpen naar Mechelen. Zo kan zijn familie makkelijker bij hem op bezoek komen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Looveren

    Waarom heeft CD&V deze man eruit gegooid, om dit te doen bij NV-A. Hij is de mol van CD&V, maar dat mag nog niet gezegd worden voor de verkiezingen. De bedoeling was om NV-A schade toe te brengen en daar zijn ze wel in geslaagd.