Meeste nieuwe bedrijven starten in provincie Antwerpen

Illustratiebeeld
ANP XTRA Illustratiebeeld
Nooit eerder begonnen zoveel Vlamingen met een eigen zaak als in de eerste jaarhelft van 2019. Meer bepaald werden er 31.275 nieuwe ondernemingen opgericht, ruim 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat zegt Unizo, op basis van de cijfers van Graydon. De provincie Antwerpen scoort met 9.076 nieuwe bedrijven het hoogst in Vlaanderen.

Van de 31.275 nieuwe bedrijven in de eerste zes maanden zijn 20.037 (64,1 procent) een eenmanszaak en 11.238 (35,9 pct) een vennootschap. Zo’n 3.362 starters kozen voor één van de nieuwe vennootschapsvormen, waaronder de besloten vennootschap.

De stijging van het aantal starters tekent zich af in alle Vlaamse provincies. Ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2018 is de stijging het grootst in Vlaams-Brabant (+20,2 pct). Daarna volgen Oost-Vlaanderen (+10,1 pct), Limburg (+9,7 pct) en Antwerpen (+8,8 pct). Die provincie staat aan de leiding in absolute cijfers: met 9.076 nieuwe bedrijven werd 29 procent of bijna één op de drie van alle nieuwe eenmanszaken en vennootschappen in de eerste jaarhelft in Antwerpen opgericht. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik van dijck

    Ja maar wat voor zaken stampen ze uit de grond ? Ne nachtwinkel , een louche internetwinkeltje ???