Meer dan 8.000 leerlingen tonen hun kunsten op Dag van de Academies

Bezoekers konden in de Antwerpse binnenstad genieten van meer dan 150 projecten of activiteiten rond het thema ‘tijd’

In een spiegeltent op het Mechelseplein konden bezoekers van live jazzmuziek genieten.
Klaas De Scheirder In een spiegeltent op het Mechelseplein konden bezoekers van live jazzmuziek genieten.
Meer dan 8.000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld hebben zaterdag tijdens de Dag van de Academies hun kunsten getoond. Bezoekers konden in de Antwerpse binnenstad genieten van meer dan 150 projecten of activiteiten rond het thema ‘tijd’.

De Dag van de Academies werd zaterdag op 14 locaties op en rond het Mechelseplein in Antwerpen gehouden. Onder meer Amuz, Kavka, Maagdenhuis, Tutti Fratelli en Kapitein Zeppos werkten mee.

Thema dit jaar was ‘tijd’. “We laten onze studenten genieten van de tijd die ze op de Academies beleven én we laten hen uitkijken naar de boeiende tijd die op komst is”, zegt Jeroen Keymeulen, netwerkdirecteur van de Academies. “Met dit thema leggen de Academies ook de link met de viering van 200 jaar Stedelijk Onderwijs dit schooljaar.”

In Antwerpen volgen meer dan 10.000 leerlingen les aan de kunstscholen van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen, die met 55 vestigingsplaatsen in alle districten van de stad vertegenwoordigd zijn. Ruim de helft van de leerlingen volgt muziek, 35 procent beeld, 11 procent woord en 2 procent dans. De meeste leerlingen (65 procent) zijn jonger dan 18 jaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.