Mediamarkt dient klacht in na rellen in Antwerps filiaal

Mediamarkt dient klacht tegen onbekenden in na de zware rellen van woensdagavond. Toen herleidden zo'n 400 jongeren het filiaal op de Antwerpse Keyserlei tot een ravage.

Rekken werden woensdag vernield, de zaak werd tot een puinhoop herleid. De jongeren verzamelden in de Mediamarkt voor een signeersessie van de Nederlandse rapper Josylvio, maar die kon niet doorgaan. De politie moest tussenkomen en de zaak werd na de rellen gesloten.

De politie moest ter plaatse komen omdat het personeel van Mediamarkt de winkel niet meer onder controle had. “Er werden vernielingen aangebracht en dingen gestolen, ook de klanten die niet voor de signeersessie kwamen, ondervonden hinder door het tumult”, zei politiewoordvoerder Willem Migom daar eerder over in deze krant. “Onze diensten kwamen ter plaatse om de openbare orde te herstellen. Dat ging vlot”, benadrukt Migom.

Mediamarkt maakte vandaag de balans op van de schade en besloot klacht in te dienen tegen onbekenden. De politie is een onderzoek gestart.

Honderden rellende jongeren herleiden Mediamarkt tot ravage
RV Honderden rellende jongeren herleiden Mediamarkt tot ravage6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rodayna Fiss

  Associaal hoop dat ze via beveiligingscamera's gepakt kunnen worden. En de juiste straf krijgen! Hierbij ook een oproep aan de ouders: ik weet dat de meeste ouders hun best doen om een goede opvoeding te geven thuis maar dat is niet voldoende.. controleer je kind waar het gaat en staat met wie ze omgaan en laat ze geen hangjongeren worden..door de weeks zie ik vaak jongens vn bijv 13 jaar rond 19:30 nog op straat lopen dan denk ik morgen heb je school hoe doe je dat met huiswerk etc heb controle

 • Patrick van Campfort

  Onbekend hangt daar vol camera's én voor mijn part was Dit op voorhand gepland om de boel op ststelten té zetten

 • Benny Minnaert

  Niemand aangehouden daar??? Niemand herkenbaar???? Raar

 • Toran Korshnah

  Het maakt niet uit welk genre een artiest brengt, de mensen mogen blij zijn dat dergelijke signeersessies plaats vinden. Wie naar dergelijke sessies gaat met andere bedoelingen moet naderhand maar de rekening betalen. En dit wordt een serieuze rekening.

 • Joeri Van woensel

  Onbekenden? Filmpjes genoeg toch.