Matterhorn krijgt zusje op het Zuid

Laenen
Matterhorn, de bekende zaak aan de Antwerpse Wilde Zee, krijgt een zusje op het Zuid onder de naam Matterhorn Süd. “De Matterhorn is een unieke pleisterplaats geworden voor een passage op het terras, een kwalitatief hapje en drankje, en dat in de meest originele en stijlvolle setting.”

De tweede Matterhorn krijgt onderdak in het oude Zuidcafé aan de Leopold De Waelplaats. Het pand wordt natuurlijk wel helemaal omgebouwd. “Het Zuidcafé was als concept een beetje uitgedoofd”, zegt Wim Van der Borght, eigenaar van het pand. “Maar de ligging met het prachtige zonneterras op ’t Zuid is wel uniek. Daarom hebben we beslist om een heel nieuwe draai te geven aan de locatie. In de zoektocht naar een geschikt concept kwamen we snel uit bij de bestaande Matterhorn van de familie Dheedene. Na een goed gesprek hebben we besloten de handen in elkaar te slaan.”

Vier jaar geleden besloot Miguel Dheedene, één van de familieleden achter mode-agentuur Fashion Club 70, om vlak bij één van zijn winkels een horecazaak over te nemen. Dat was Matterhorn, een toen zieltogend bruin café aan de Wilde Zee. 

Twee jaar geleden stapte Wim Van der Borght met volle kracht in de Antwerpse horeca. Met Shrimp Tempura heeft hij een eigen horecagroep met een arsenaal van belevenis-horeca-zaken. Denk aan restaurants als Danieli il Divino, Umami en Murni. Maar ook aan eventlocaties zoals Kasteel den Brandt, Club Cabane/Strantwerpen, Salons de Groene Jager en De Shop. 

Miguel Dheedene zag een samenwerking dan ook erg ziet zitten. “Niet alleen hebben we de kans om met echte horeca-professionals te werken, we hebben met Matterhorn aan de Wilde Zee ook een nieuwe en hoog kwalitatieve standaard gezet. Tegelijk vult Matterhorn Süd een belangrijke leegte in het bestaande Antwerpse horeca-aanbod.” Met Matterhorn Süd wil het duo de vraag beantwoorden naar een stijlvolle lunch- en aperozaak waar je tijdens de dag of in de vroege avond rustig kunt neerstrijken. “Ook na een leuk restaurantbezoek in de buurt is Matterhorn Süd de perfecte mix van bar, hang-out en pre-nightlife-bar. Bovendien is het cliënteel van Matterhorn en Verso Café al langer vragende partij voor een verlengstuk op het trendy Zuid”, besluit Van der Borght.

Matterhorn Süd
Laenen Matterhorn Süd
Matterhorn Süd
Laenen Matterhorn Süd
Matterhorn Süd
Laenen Matterhorn SüdReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.