Man rijdt agent aan tijdens vlucht voor travestiet

"Ik brand van verlangen om een verklaring af te leggen." Dat zei Angelo V. (35) nadat hij na een kilometerslange achtervolging van Antwerpen-centrum tot in Kapellen door de politie was klemgereden. De agenten vuurden zes keer op zijn gecarjackte wagen.

Angelo B. (35) is een bovenste beste kerel. Zijn moeder is zwaar ziek en hij wijkt geen seconde van haar zijde. Toch wil Angelo af en toe ook zijn verzetje. Zo leerde hij op een eroticabuers een Antwerpse travestiet Ronny V. kennen. De mannen wisselden gegevens uit en maakten een afspraak voor 28 mei. Angelo spoorde van Rotterdam naar Antwerpen waar Ronny hem oppikte en mee naar huis nam.


"Daar kreeg Angelo een lijntje cocaïne te snuiven omdat hij nogal zenuwachtig was", zo vertelde de advocaat van Angelo gisteren op de rechtbank, "Het had het omgekeerde effect. Angelo raakte in de war en sprong helemaal naakt uit het raam."


De politie had hem snel te pakken. Angelo werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht en naderhand zette de politie hem terug af aan het huis van de travestiet. Van dienstverlening gesproken.

Achtervolging

Bij de travestiet thuis herhaalde zich het scenario. Angelo snoof cocaïne, raakte helemaal in de war en sprong een tweede keer - nu met kleren aan - uit het raam. Hij hield op straat een taxi tegen die hem tot aan de Nationale Bank bracht.


Advocaat van Angelo: "Mijn cliënt was in een psychose en dacht dat de travestiet hem wilde vermoorden. Daarom pleegde hij een carjacking. Hij sleurde een vrouw uit haar Ford Fiesta en nam de vlucht. Hij was helemaal buiten zichzelf en vergat daarom te stoppen toen de politie hem achterna zat."

Over de motorkap

Openbaar aanklager Philip Van Tongerloo dacht het zijne van de verhaaltjes van Angelo. "Feit is dat hij meer dan 15 km lang in een helse vlucht tal van andere chauffeurs in gevaar heeft gebracht. Uiteindelijk heeft de politie een vijftal schoten gelost en werd de man klemgereden op de Antwerpsesteenweg in Kapellen. Toen twee inspecteurs hem wilden arresteren, reed hij één van hen tegen de knie. De agent vloog over de motorkap. Uiteindelijk kon hij toch in de boeien worden geslagen." De aanklager vond een celstraf van 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, op zijn plaats. De advocaat van Angelo vroeg de rechtbank wat milder te zijn. "MIjn cliënt zit nu al drie maanden in de Begijnenstraat. Hij belooft nooit meer cocaïne te snuiven. Kunt u hem een straf volledig met uitstel geven?"


De rechter zal op 30 augustus haar vonnis vellen. (PLA)