Man ontkent kopstoot: “Slachtoffer liep tegen mijn baseballpet”

Veertiger riskeert cel voor geweld op rommelmarkt in Antwerpse Park Spoor Noord

Een 44-jarige man riskeert 8 maanden effectieve celstraf en een boete omdat hij een bezoekster van een rommelmarkt in het Antwerpse Park Spoor Noord een kopstoot toediende. Beklaagde Ahmed L. ontkent: “Die vrouw liep waarschijnlijk tegen de klep van mijn baseballpet.”

De feiten dateren van 19 november 2017. Het latere slachtoffer liep die dag met haar moeder over de rommelmarkt in Park Spoor Noord. De twee passeerden een kraampje, waar ze beklaagde Ahmed L. druk tekeer zagen gaan tegen een jongetje. L. zou daarover later verklaren dat hij dacht dat het kereltje Lego had gestolen.

Moeder en dochter kwamen tussenbeide, wat Ahmed L. maar weinig kon appreciëren. In het bijzijn van zijn kindjes van 3 en 4 jaar werd hij bijzonder agressief. Vooral de dochter mocht het ontgelden: zij kreeg van Ahmed L. een rake kopstoot en liep een bloedneus op. Ze was vier dagen arbeidsongeschikt.

Zelf ziet Ahmed L., die een werkstraf vroeg, het anders: “Die mevrouw kwam heel dicht bij mijn gezicht. Ik denk dat ze zich pijn heeft gedaan aan de klep van mijn baseballpet.”

Vonnis op 30 november. 

Het justitiepaleis van Antwerpen.
belga Het justitiepaleis van Antwerpen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.