Man buiten levensgevaar na overval in Antwerpen: slachtoffer krijgt messteek in de borst

De Roeck
Een man (33) is deze namiddag zwaargewond geraakt bij een steekincident in de Wipstraat in Antwerpen. De feiten vonden plaats in het gangencomplex van een klein appartementsgebouw. Er is nog geen verdachte opgepakt.

“We hebben een onderzoek geopend voor poging tot doodslag”, bevestigt Liezelotte Claessens van het parket in Antwerpen. “De precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Er is nog geen verdachte opgepakt voor de feiten." Meer informatie wilde het parket niet kwijt.

De feiten vonden iets na 15 uur plaats in de gang van een appartementsgebouw in de Wipstraat. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het slachtoffer is nog niet ondervraagd. Mogelijk werd de verdachte betrapt op criminele feiten en ontstond daardoor een schermutseling. 

De Roeck

Het slachtoffer, een 33-jarige man, liep een messteek op in de borststreek en verkeerde even in levensgevaar. Hij werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis, maar zijn toestand stabiliseerde al snel. 

De lokale recherche van de politie Antwerpen heeft het onderzoek weer overgenomen.

De Roeck21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  In de jaren '60 gebeurde dat niet en kon je al liftend met een rugzak de hele wereld rond reizen. Los door het Midden-Oosten, Iran, Afghanistan en Pakistan naar India. Of los door Afrika naar Kaapstad. De hele wereld is veranderd. Agressief en intolerant geworden.

 • Gino Denil

  Granaten, schietpartijen, messengevechten en coke. Antwerpen dat wordt een favela aan de rand van de parking.

 • herman de genst

  Zonder onze noorderburen had dit net hetzelfde geweest , het ligt simpelweg aan een zwak beleid ; iedereen voelt zich vrij en gerust in zijn daden , voor de straf die hem wacht indien hij opgepakt word hoeft hij geen angst te hebben .

 • Leo de Clercq

  Dit hebben we te danken aan de liberale politiek van onze noorderburen vanaf de jaren zestig: vrijheid, blijheid. Drugs voor iedereen.

 • Denis Stock

  Ik kom er niet meer, voel me er niet mee thuis, de achteruitgang is 25 jaar geleden ingezet en kon nooit meer worden gestuit. Jammer.