Man (56) riskeert 42 maanden voor escortdienst met minderjarige

De aanklager heeft een gevangenisstraf van 42 maanden geëist tegen een 56-jarige Antwerpenaar. Hij organiseerde de prostitutie van zeven vrouwen, onder wie één minderjarige.

Op 30 september 2015 werd Patrick V. in Sint-Niklaas gecontroleerd. Hij had een minderjarige opgehaald. Een dag eerder liep hij tegen de lamp, toen hij een vrouw had afgezet voor een seksafspraak in Schoten. Al snel werd duidelijk dat de vijftiger op redlights.be seksadvertenties plaatste. Hij had zeven vrouwen voor zich werken. Hij nam telefoons op, regelde afspraken, maakte prijsafspraken en regelde het vervoer. "Op verzoek werd ook cocaïne geleverd aan klanten", zegt de aanklager.

Mensenhandel

Voor de mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting riskeert Patrick V. 30 maanden cel, voor het drugsluik een extra 12 maanden. De man beweert dat hij niet wist dat er eentje minderjarig was. "Mijn cliënt heeft vrouwen geholpen die al in de branche actief waren", zegt zijn advocaat. "Hij heeft hen niet actief geronseld of gewelddadig aangepakt." De advocaat stelde een straf met uitstel voor. Voor het cocaïneverhaal wordt de vrijspraak gevraagd.


Vonnis op 9 maart. (KAV)