Man (51) op speed pedelec valt omdat voetgangers op fietspad wandelen, die nadien vluchtmisdrijf plegen

PZ Antwerpen

Een fietser kwam maandagavond ten val op de Jan Van Rijswijcklaan. De 51-jarige man reed op zijn speedpedelec stadinwaarts, maar zijn weg werd versperd door een koppel dat op het fietspad wandelde. Hij gebruikte zijn bel, maar het koppel ging niet uit de weg. Door een onverwachte beweging van de vrouw kon de fietser een aanrijding niet meer vermijden en kwam hij ten val. Het koppel bleef niet ter plaatse, stak de straat over en verdween uit het zicht. De man moest voor verzorging overgebracht worden naar het ziekenhuis. Zijn speed pedelec raakte door de val beschadigd en was niet meer rijvaardig.




4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mieke Rypens

  En al de fietsers die altijd op het voetpad rijden daar mogen ze ook es wat tegen doen!

 • maurice snelders

  Speed pedelec horen niet thuis op een fietspad. Zeker niet in een stad waar al vele zones een max van 30km per uur handhaven.

 • Angelo Cabooter

  Ik hoop dat ze die koppel vinden, en dat ze een HOGE BOETE krijgen wegens wandelen op het fietspad, verhinderen van het fietsverkeer, en het veroorzaken van een aanrijding met vluchtmisdrijf en een VERPLICHTE cursus verkeersregels voor voetgangers laten volgen!!!!!!!!!!

 • luc caels

  Zoveel cameras daar.