Man (28) loopt schedelbreuk op na vechtpartij bij show Dimitri Vegas & Like Mike: Nederlander (53) riskeert 2 jaar cel

Dimitri Vegas and Like Mike tijdens hun show in 2017 in het Sportpaleis.
Photo News Dimitri Vegas and Like Mike tijdens hun show in 2017 in het Sportpaleis.
Een Nederlander van 53 riskeert 2 jaar cel en 1.200 euro boete voor een zware knokpartij tijdens een concert van dj’s Dimitri Vegas & Like Mike in het Antwerps Sportpaleis twee jaar geleden. Een van de slachtoffers, Toon S., liep daarbij een schedelbreuk op. De beklaagde ontkent en wil de vrijspraak.

Het had een topavond moeten worden in het Sportpaleis, zoals altijd als de groep van twaalf vrienden uit onder meer Sint-Niklaas eropuit trok. Op 15 december 2017 gingen de twintigers naar een show van de dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike. De vrienden hadden een perfecte plaats gevonden op het middenplein en de sfeer zat uitstekend.

Maar het optreden was amper begonnen, of het gezelschap kreeg het aan de stok met een andere concertganger, vermoedelijk nadat Toon S. bier op diens vriendin had gemorst. Een vriend probeerde de gemoederen nog te bedaren, maar daar had de tegenpartij geen oren naar. De man, die volgens getuigen stijf stond van de drugs, deelde eerst een ellenboogstoot uit aan Daniel B. Vervolgens scheurde hij het T-shirt van zijn bovenlichaam en gaf hij Toon S. een rake vuistslag op het hoofd.

In levensgevaar

Toon S. verloor het bewustzijn en viel op de grond. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Een week lag de man in coma en zweefde hij op het randje van de dood. Intussen is Toon aan de beterhand, maar de oude is hij nog niet. Zo heeft hij te kampen met felle hoofdpijn en raakte hij zijn reuk- en smaakzin kwijt.

Slachtoffer Toon (links). Rechts een beeld van de dader tijdens het concert.
Faroek Slachtoffer Toon (links). Rechts een beeld van de dader tijdens het concert.

De recherche van de Antwerpse politie bleef maandenlang in het ongewisse over de identiteit van de dader. En dus schakelden de vrienden in het voorjaar van 2018 een versnelling hoger. In het VTM-programma ‘Faroek Live’ werd een oproep tot getuigen gelanceerd, door niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike zelf. In een video vertelden de dj-broers dat ze willen dat mensen niet vechten op hun concerten, maar juist plezier maken, en dat ze tegen geweld zijn.

Getuigenoproep

De 53-jarige Arie d.P. uit het Nederlandse Zwijndrecht kwam pas als verdachte in beeld, nadat ook in het Nederlandse programma ‘Opsporing Verzocht’ een getuigenoproep werd gelanceerd met camerabeelden van de feiten.

Arie d.P. verklaarde dat Toon S. en zijn entourage zich misdragen hadden tegenover zijn vriendin en dat hij als eerste geslagen werd. De camerabeelden spreken dat echter tegen: Arie d.P. was de enige die klappen had uitgedeeld.

Opvallende tattoo

De Nederlander erkende uiteindelijk dat hij één slag aan Toon S. had gegeven. “Maar dat was niet dé vuistslag, waardoor het slachtoffer in coma is beland”, pleitte zijn advocaat Tim Smet, die voor zijn cliënt de vrijspraak vroeg.

Smet voegde er nog aan toe dat zijn cliënt niet totaal niet voldoet aan de agressieve vechtersbaas die getuigen na de feiten hadden beschreven. “Verschillende getuigen spreken over een man van eind de twintig met een opvallende tattoo op de borst. Mijn cliënt is een vijftiger en heeft geen tattoos.”

Vonnis op 2 december.

Dimitri Vegas en Like Mike zoeken daders zinloos geweld in 'Faroek'
VTM Dimitri Vegas en Like Mike zoeken daders zinloos geweld in 'Faroek'Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.