Man (26) sterft nadat hij aangereden wordt door taxibusje in Antwerpen

Marc De Roeck
Een 26-jarige jongeman uit de Noorderkempen is vanmorgen rond 6 uur verongelukt toen hij op de Frankrijklei in Antwerpen werd aangereden door een taxibusje. Het zou kunnen dat de man al op de weg lag toen het busje kwam aangereden.
Marc De Roeck

Het ongeval gebeurde net voor de knip in de Antwerpse Leien, ter hoogte van de Maria Theresialei.

De straat is nog altijd afgesloten omdat een verkeersdeskundige, wetsdokter en parketmagistraat de omstandigheden van het ongeval onderzoeken. Zij houden er rekening mee dat het slachtoffer al op de rijbaan lag toen de taxibus kwam aangereden. Op de plaats van het ongeval is er geen zebrapad en zijn er geen verkeerslichten. 

Politiewoordvoerder Willem Migom: "De doodsoorzaak van de jongeman is wel degelijk de aanrijding door de taxibus. De vraag is alleen hoe die jongeman op die plaats terechtkwam. De taxichauffeur had niet gedronken, maar zijn rijbewijs is voorlopig wel ingetrokken omwille van de ernst van het ongeval. Ook de taxibus is in beslag genomen."

Marc De Roeck
Marc De RoeckReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.