Mag visgevel dan toch blijven?

De visgevel zal dan naar alle waarschijnlijkheid toch mogen blijven.
Klaas De Scheirder De visgevel zal dan naar alle waarschijnlijkheid toch mogen blijven.
De stad Antwerpen zal dan naar alle waarschijnlijkheid toch een vergunning afleveren voor de visgevel in de Sint-Elisabethstraat. Dat werd beslist na een interne vergadering.

In een mum van tijd was de vis op de gevel van een rijwoning in de Sint-Elisabethstraat een hot topic op sociale media. 

Het nieuws dat de kleurrijke gevel moest verdwijnen omdat de stad een regularisering niet goedkeurde ging als een lopend vuurtje op Facebook. Niemand begreep waarom iets wat de buurt extra kleur geeft, moest verdwijnen. 

Deze middag kreeg Katleen telefoon van een ambtenaar van de stad Antwerpen. “Hij zei me dat ik gewoon een nieuwe vergunning moest indienen en dat deze wel met grote zekerheid zal worden goedgekeurd,” vertelt ze gelukkig. De nieuwe aanvraag zal beoordeeld worden door de commissie die zich buigt over street-art en graffiti. “Deze commissie staat los van politiek en bekijkt elk kunstwerk op zijn artistieke waarde en de kwaliteit van het werk. Zij geven dan een advies aan ons en op basis van dat advies wordt er beslist. Het is dus nu aan de eigenaar om bij de nieuwe aanvraag het werk goed te omschrijven en de artistieke waarde ervan de benadrukken,” vertelt schepen Annick De Ridder (N-VA).

“Ik ben uiteraard opgelucht, al is het nog niet zeker. Het college van burgemeester en schepenen moet de vergunning wel nog goedkeuren. Maar ik heb goede hoop dat het deze keer goedgekeurd zal worden,” zegt Katleen nog. Door dit goede nieuws, beslist Katleen dan ook geen bezwaarschrift meer in te dienen. Die deadline zou donderdag verlopen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rudy verhelst

    De twee gevels ernaast vrolijken met zulke kleuren de straat op. Geef mij dan maar de visgevel.