Luk Lemmens is voorzitter van nieuwe vzw KMSKA

BELGAIMAGE
Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is vanaf nu een vzw met gedeputeerde Luk Lemmens als voorzitter. 

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) is sinds afgelopen vrijdag 22 maart officieel een vzw. De eerste algemene vergadering bekrachtigde de oprichting van de vzw en stelde de raad van bestuur aan onder voorzitterschap van Luk Lemmens.

 “Het nieuwe KMSKA staat voor grote uitdagingen. Met het nieuwe gebouw en de collectie hoort het thuis bij de Europese topklasse. Het museum zal zich bij heropening dan ook positioneren als de topbestemming in Vlaanderen. De nieuwe raad van bestuur zal het museum stimuleren om door te groeien tot een sterke culturele ondernemer. Binnen de structuur van een vzw zal het museum de nodige zuurstof en armslag krijgen om dat helemaal waar te maken”, zegt voorzitter KMSKA vzw Luk Lemmens.

De leden van de raad van bestuur zijn Luk Lemmens (voorzitter) Caroline Bastiaens (ondervoorzitter)Jan BraeckmansLara Paemen, Guy PeetersIngrid Stevens en Mark Tijsmans

De raad van bestuur wordt nog verder aangevuld met vier onafhankelijke bestuurders. De vzw zoekt enthousiaste kandidaten. Meer info over de voorwaarden van het mandaat en uw kandidatuur vind je op www.hetnieuwemuseum.be. Geïnteresseerden sturen hun kandidatuur ter attentie van Luk Lemmens naar  kristof.thomas@kmska.be met vermelding “kandidatuur onafhankelijke bestuurder KMSKA”.

Luk Lemmens (N-VA).
Photo News Luk Lemmens (N-VA).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.