Exclusief voor abonnees

Ludo Van Campenhout stopt als schepen na nieuwe opname in afkickkliniek: “Gecontroleerd drinken: dat gaat niet. Het is alles of niks”

Van Campenhout voor de trofeeënkast in zijn kantoor, met herinneringen aan 17 jaar als Antwerps schepen.
Klaas De Scheirder Van Campenhout voor de trofeeënkast in zijn kantoor, met herinneringen aan 17 jaar als Antwerps schepen.
Ooit ben je toe aan je laatste comeback: de politieke carrière van Ludo Van Campenhout zit er binnen tien maanden op. De Antwerpse N-VA-schepen gaf maandag zijn ontslag na een nieuwe behandeling tegen zijn drankverslaving, maar partijtoppers Bart De Wever en Fons Duchateau gunnen hem een afscheid in schoonheid. "Ik besef dat mijn ziekte samenhangt met de verplichtingen van mijn job."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Pauwels

  Alkolieker ben je voor de rest van je leven, gecontroleerd drinken is voor zo iemand niet mogelijk. Het is makkelijker om geen alkohol te drinken dan. Hervallen kan altijd, maar 3x ontwenningskliniek en dan waarschijnlijk nog gesponsord is er over. Nu was het al geen echte aanwinst voor de politiek, eerder een schoothondje van BDW dus niemand zal hem missen in de politiek.... opgeruimd staat netjes, nu de rest vd profiteurs nog...

 • Diane Van Riet

  Met zo'n verleden zal hij in de prive ni gemakkelijk een jobke vinden en zal hij ook geen meerdere herkansing krijgen want drinken tijdens de werkuren in de privesector is een grove fout en onmiddellijk ontslag.

 • Marie-Jeanne Peeten

  Nee dat geeft hem de kans om politiek pensioen te krijgen. En laat dat nu toevallig zijn na 18 jaar. Daarom gaat hij pas oktober volgend jaar stoppen!!

 • walter De Witte

  In de prvé was hij al lang aan de deur gezet om dwingende redenen zonder enige steun. In de politiek kun je aanblijven en dik betaald worden en belangrijke beslissingen nemen. En dan krijg je nog een "afscheid in schoonheid." Waarschijnlijk een feestje voor diegene die wel nog aan den drank hangen. Het moet al gortig zijn wanneer een politieker zelf zijn ontslag geeft.

 • Marc Verschaeren

  Na 45 jaar durende party gaat onze Ludo het kalmer aan doen ! . Als dat maar goed komt .