Liefkenshoektunnel vannacht afgesloten voor hoogspanningswerken

De Liefkenshoektunnel.
Kristof Pieters De Liefkenshoektunnel.
In het Antwerpse havengebied zal de Liefkenshoektunnel op de R2 in de nacht van dinsdag op woensdag in beide richtingen afgesloten zijn van 23 uur tot 5 uur. Hoogspanningsnetbeheerder Elia voert er werken uit aan de hoogspanningslijnen ter hoogte van de tunnel en wil die in alle veiligheid laten verlopen. Bovengronds zullen ook de Sint-Annalaan en Oudendijk afgesloten worden.

Door het afsluiten van de toltunnel zal het verkeer tussen Gent en Nederland een omleiding via de R1 en de Kennedytunnel moeten volgen. De werken kaderen in het project Brabo II. Elia zal verschillende elektriciteitsdraden verwijderen uit enkele masten ter hoogte van de Liefkenshoektunnel en de Sint-Annalaan. Tegen de ochtendspits zou alles achter de rug moeten zijn. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.