Lichaam van man (32) aangetroffen aan appartementsgebouw Jan de Voslei: geen sporen van geweld

Het labo kwam ter plaatse voor onderzoek.
Marc De Roeck Het labo kwam ter plaatse voor onderzoek.
Aan de Jan de Voslei op het Kiel in Antwerpen is dinsdagochtend een lichaam aangetroffen. Het gerechtelijk labo en de wetsdokter zijn ter plaatse voor onderzoek. Op het eerste gezicht zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. Het lichaam lag voor een appartementsgebouw waar enkele uren voordien een kleine brand uitbrak. Mogelijk is er een verband.

Het lichaam van de 32-jarige man werd gevonden buiten aan een appartementsblok aan de Jan de Voslei. “De zaak is in onderzoek”, bevestigt Wouter Bruyns van de lokale politie. “De wetsdokter en het labo zijn gevraagd.”

Eerder vannacht was er al een brand in het flatgebouw waar het lichaam werd gevonden. Rond vier uur belden bewoners van de derde verdieping naar de brandweer omdat er veel rook uit de voordeur van een appartement kwam. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen. De brand was wellicht ontstaan aan het kookvuur in de keuken. De brandweer plaatste het fornuis buiten en verluchtte de woning. De bewoner was niet thuis en is volgens de politie nog steeds onbereikbaar.

Het is niet duidelijk of er een link is tussen het lichaam en de brand. De onderzoeken naar beide zaken lopen. Kwaad opzet zou er alvast niet in het spel zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Op de derde verdieping van het appartementsgebouw was er brand in de nacht van maandag op dinsdag.
Marc De Roeck Op de derde verdieping van het appartementsgebouw was er brand in de nacht van maandag op dinsdag.
Marc De Roeck
Marc De Roeck