Lelijkste gevel van 't Stad verdwijnt

Kantoorgebouw in Verlatstraat omgebouwd tot flats en penthouse

Zo is het: de eerste werken aan de gevel en de rest van het gebouw zijn al gestart.
Klaas De Scheirder Zo is het: de eerste werken aan de gevel en de rest van het gebouw zijn al gestart.
Het oude kantoorgebouw in de Verlatstraat, waar vroeger Superclub was gevestigd, wordt omgevormd tot een nieuwbouwcomplex met 27 appartementen en een penthouse. Hiermee verdwijnt één van de ongetwijfeld lelijkste gevels van Antwerpen.

De Health City Ladies Only deed enkele jaren geleden al de deuren dicht in het kantoorgebouw. De eigenaar wilde het pand omvormen. De oude hoofdzetel van Superclub zou vervellen tot residentie Verlat, maar zo ver is het nooit gekomen. Projectontwikkelaar Vercity zet nu wel door. "Wij plannen een conversie van het oude kantoorgebouw naar een 27-tal appartementen en een penthouse, allemaal van verschillende groottes, voor ieder wat wils dus. Maar ons doelpubliek zijn vooral 50+-ers die de voordelen van de stad willen met alle diensten en leven rondom. Wij kunnen eveneens onze appartementen voorzien van zorgfaciliteiten waardoor we beschikken over meegroei-appartementen voor elke leeftijd. Op het gelijkvloers plannen we nog een handelsruimte", vertelt Karl Gheysen van Vercity.

Zo wordt het: de nieuwe gevel oogt strak en modern.
RV Vercity Zo wordt het: de nieuwe gevel oogt strak en modern.

Troeven naast deur

Het gebouw dat naast het bekende veilinghuis Bernaerts is gelegen, krijgt een heuse make-over. "Het is best een speciaal gebouw. We gaan er daarom ook niet met de bulldozer door, maar we plannen wel een doorgedreven renovatie. Dat betekent dat we het tot op het skelet zullen strippen en dan weer opbouwen. Volgend jaar zal je het pand niet meer herkennen, dat is zeker." Opvallend: de projectontwikkelaar telt af naar de opening van het nieuwe KMSKA en de nieuwe Gedempte Zuiderdokken. "Dat zijn de troeven die binnenkort naast de deur liggen van onze residentie, we vonden het dus belangrijk om dat aan te halen. Wat er op de Gedempte Zuiderdokken zal gebeuren, is fantastisch en kan je vergelijken met de ontwikkeling van Park Spoor Noord. Daarnaast is ons project zeker uniek, het gebeurt echt niet vaak dat je een nieuwbouw op zo'n authentieke plek kan neerzetten. De meeste appartementen in die buurt zijn al eerder aan de verouderde kant." De opvallende gevel uit 1990 is in de volksmond beter bekend als een van de lelijkste van Antwerpen. Die verdwijnt nu dus voorgoed. Het project zou tegen september 2018 klaar moeten zijn.