Leerkracht Sint-Ludgardis heeft toch géén corona: “Maandag kan ze weer aan het werk”

Sint-Ludgardis is een bekende uniformschool in het centrum van Antwerpen.
Caroline Van de Pol Sint-Ludgardis is een bekende uniformschool in het centrum van Antwerpen.
De Sint-Ludgardisschool in het hartje van Antwerpen kan opgelucht ademhalen. De leerkracht en haar familie, die deze week in quarantaine gingen, zijn niet besmet met Covid-19 of het zogenoemde coronavirus. “Alle familieleden hebben een infectie op de luchtwegen, maandag kan onze collega terug aan het werk.”

Woensdag sloegen ouders van leerlingen alarm omdat een leerkracht van de basisschool van Sint-Ludgardis, dat in hetzelfde gebouw ook een kleuter- en middelbare school heeft, mogelijk besmet was met corona. De leerkracht werd naar huis gestuurd en moest met haar familie binnen blijven. Ze werden woensdag nog getest op corona en donderdagavond laat waren de resultaten al bekend.

“Géén corona”, benadrukt Katelijne Pickery, algemeen directeur van Sint-Ludgardis. “Onze collega en haar familieleden hebben een infectie op de luchtwegen, niemand is dus besmet met corona. Wij blijven uiteraard wel alert. Kinderen of personeel die symptomen vertonen, worden naar huis gestuurd. Onze leerlingen en hun ouders en het personeel zijn goed ingelicht. Voorlopig zijn er geen extra maatregelen nodig.”