Lange Beeldekensstraat ten vroegste in 2020 op de schop

Lange Beeldekensstraat
Klaas De Scheirder Lange Beeldekensstraat
De Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord krijgt een volledige make-over. De eerste ruwe plannen zijn klaar en zullen binnenkort aan de buurtbewoners voorgelegd worden. De werken beginnen ten vroegste in 2020.

Het district Antwerpen hield op 4 april een inspraakmoment. Een negentigtal buurtbewoners gaf in woonzorgcentrum Bilzenhof ideeën en opmerkingen over het voorliggende concept. “Er waren bezorgdheden over de verkeersveiligheid en de mogelijkheden voor fietsers, en vragen over parkeermogelijkheden”, zegt districtsvoorzitter Paul Cordy. “Een aantal aanwezigen had extra vragen over snelheidsremmers en over de luchtkwaliteit in de straat. Anderen gaven aan graag meer bomen en geveltuinen te willen. Er werden ook enkele ideeën voorgesteld om meer kunst in de straat te voorzien: beelden of een artistieke interpretatie rond Bilzenkruid.”

Op basis van de suggesties uit de buurt is een voorontwerp opgesteld dat opnieuw aan de buurtbewoners zal worden voorgelegd. Na deze tweede participatieronde wordt uiteindelijk een definitief ontwerp opgesteld, waarmee een aannemer aan de slag kan.

Het voorontwerp voorziet in onder meer een nieuw rioleringsstelsel dat afval- en regenwater scheidt. Er komen ook meer bomen in de vernieuwde Lange Beeldekensstraat. Het aantal parkeerplaatsen zal licht dalen om de brede draaicirkels voor de brandweer te voorzien en omdat er een breder voetpad komt aan de zaal De National.

De straat wordt aangelegd volgens het STOP-principe, dat voorrang geeft aan meer ruimte voor stappers (voetgangers), trappers (fietsers) en openbaar vervoer, in die volgorde. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.