Lading paprika’s op snelweg ter hoogte van Antwerpen-haven: doorgang ring naar A12 richting Nederland versperd

Vrachtwagen met lading paprika's blokkeert rijbaan.
marc de roeck Vrachtwagen met lading paprika's blokkeert rijbaan.
Vannacht rond 2 uur is een Spaanse vrachtwagen geladen met 18 ton paprika’s uit de bocht gegaan op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de A12 richting Bergen op Zoom. De rijbaan is er nog altijd volledig versperd omdat het verwijderen van de verloren lading paprika’s moeizaam gaat. 

Het Verkeerscentrum vermoedt dat de hinder nog zeker tot 9.30 uur zal aanhouden, maar de filevorming blijft voorlopig beperkt omdat het meeste verkeer allicht tijdig op de hoogte was en een lokale omleiding volgt of het vertrek heeft uitgesteld. 

Bij het ongeval op de R2 kantelde een vrachtwagen in de bocht van de R2 naar de A12 en die locatie maakt het volgens het Vlaams Verkeerscentrum moeilijk om alles op te ruimen. De paprika’s moeten niet alleen van het wegdek worden gehaald maar ook nog uit de vrachtwagen overgeladen en pas daarna kan de vrachtwagen worden getakeld.

De brandweer is bezig met het uitladen van de oplegger. Daarvoor wordt een bulldozer gebruikt. De lading is volledig verloren. 

De chauffeur van de vrachtwagen raakte licht gewond. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.