Krakers, agressieve honden en drugdealers: wijkteams gaan op pad in stadscentrum

PZ Antwerpen
De verschillende politiewijkteams van regio Centrum houden regelmatig controles in elkaars werkgebied. Op deze manier kan er in burger gepatrouilleerd worden zonder dat de wijkteams in hun eigen wijken herkend worden. Er werd op de fiets en met de wagen toezicht gehouden. Zulke acties richten zich in de eerste plaats op overlast die vaak gepaard gaat met drugs- of alcoholgebruik.

Tijdens de controles werd in de Belegstraat een illegale dealer gevat met vijftien gram hasj op zak. Op het Koningin Astridplein en het Kievitplein werden dan weer inbreuken tegen het alcoholverbod vastgesteld. In het Groen Kwartier werden foutparkeerders beboet. Tot slot kon de politie ingrijpen tijdens een vechtpartij in de stationsbuurt. Eén agressieve vrouw werd gearresteerd.

Vorige week controleerde het wijkteam van het Stadspark en omgeving in burger op loslopende honden in het park. Na tal van klachten wordt hier regelmatig op gecontroleerd. Tijdens de controle werd een baas beboet die zijn hond niet aan de lijn had, waarop de hond de confrontatie opzocht met twee andere honden.

Tot slot werd ook een kraakpand gecontroleerd in de stationsbuurt. Er was niemand aanwezig, maar er werden wel sporen van bewoning aangetroffen. Het vervallen pand werd door de technische bijstand van de politie afgesloten.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • philip janssens

    Eindelijk! Haal dat tuig van de straat, ze vallen onschuldige burgers lastig en zelfs aan. De Groenplaats is nog zo'n beerput die vol zit met die leeglopers en verslaafden. Hou Antwerpen proper en veilig!

  • Ronny Van Cleempoel

    En wanneer in de districten? Of tellen die burgers alleen maar voor de stadskas te spijzen.

  • Yen Brouwer

    Super werk van onze mannen en vrouwen in het blauw