Klimaatmars trekt 200-tal jongeren: “Rijden met de auto zegt ons niets”

Klimaatmars
Laenen Klimaatmars
Donderdag is klimaatdag en dus verzamelden studenten en leerlingen opnieuw voor de wekelijkse klimaatmars. Ook in de vakantie en onder een stralende zomerzon.

De Antwerpse tak van Students for Climate kon een kleine tweehonderd jongeren op de been brengen. Al valt het week na week op dat ook steeds meer volwassenen zich bij de protestmars aansluiten. Ook nu waren ‘Grootouders voor het klimaat’ aanwezig. Zij komen niet zozeer op straat voor hun eigen bekommernissen maar wel voor die van hun kleinkinderen. “Wij grootouders, zijn bezorgd om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. De luchtvervuiling bedreigt hun leefomgeving en gezondheid. En wat is het mooiste cadeau dat wij hen kunnen geven? Dat is een leefbare en gezonde wereld”, klinkt het.

Koor

Ook het International Youth Choir YES onderbrak zijn repetities even om deel te nemen aan de klimaatmars. Dat is een internationaal gezelschap dat één keer per jaar een week samenkomt ergens in Europa. Vorig jaar was dat in Hongarije, dit jaar in Antwerpen. “We hebben speciaal vrij genomen om mee te kunnen stappen in de klimaatmars. We hebben zelfs twee mensen uit Nieuw-Zeeland. Zo is heel de wereld vertegenwoordigd in de roep om een beter klimaat”, klinkt het bij de jongeren. Op de vraag of ze ook gaan zingen, moeten ze helaas neen zeggen omdat ze hun stem moeten sparen voor een optreden dit weekend. 

Een ander opvallend gezicht was Groen-kopstuk Kristof Calvo. Hij liet Mechelen even achter zich en trok mee door de Antwerpse straten. De jongeren scandeerden leuzen als “Antwerpen doen we met de fiets. Rijden met de auto zegt me niets.”

Het International Youth Choir YES
Laenen Het International Youth Choir YES
De mars trekt door de Antwerpse straten.
Laenen De mars trekt door de Antwerpse straten.
Laenen
Laenen
Ook politicus Kristof Calvo (Groen) was present (midden).
Laenen Ook politicus Kristof Calvo (Groen) was present (midden).3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Statham

    Zielig, begint serieus belachelijk te worden.

  • Bruno Suykens

    Calvo mag immers binnen in Antwerpen. Hij heeft geen rijbewijs en derhalve laat hij zich rijden of gaat op regelmatige basis per vliegtuig naar Barcelona. Hypocriet!

  • anna vandenberg

    Ik rijd ook zeer weinig met de auto en reis niet met het vliegtuig, maar iedereen heeft geen werk naast zijn deur en hoeveel die meebetogen werken al of nog, hoeveel hebben hun job te danken aan de auto. Heel Mechelen is een ondergrondse parking omdat de Calvo feestjes goed bereikbaar moeten zijn met de auto. Je moet goed opletten met de fiets of het Groen hun kiesvee rijdt je van de baan.