Klimaatbetogers geven voor zesde dag op rij open brief af aan Antwerps stadhuis

Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje.
BELGA Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje.
In de aanloop naar de Global strike zijn leden van Youth for Climate, Students for Climate en Grootouders voor het Klimaat met een open brief van Antwerpen-Centraal naar het tijdelijke stadhuis in de Hofstraat gestapt. Daarmee willen de actievoerders het stadsbestuur nogmaals vragen om werk te maken van een ernstig klimaatbeleid.

Al voor de zesde dag op rij stapten de jongeren met hun open brief naar de Hofstraat. Elke dag kwamen daar stelselmatig mensen bij, en elke keer werd de open brief een beetje langer. Vandaag stapten ook de Grootouders voor het Klimaat mee. "Als oudere vind ik dat we onze jonge mensen moeten beschermen en koesteren. Ik vind het fantastisch dat onze jongeren zo'n initiatief nemen, maar er wordt veel op hun kop gezeten."

Het initiatief is een aanloopactie naar de wereldwijde staking voor het klimaat van 29 november. Ook bij de vorige Global Climate Strike in september overhandigden de jongeren een brief aan het Antwerps stadsbestuur, maar daar kregen ze sindsdien geen reactie meer op. "Daarom hebben we beslist om onze actie voort te zetten en onze brief nogmaals naar de Hofstraat te brengen", zegt Siemen Van Looy van Youth for Climate. "Deze keer steken we hem rechtstreeks bij hen in de brievenbus."

Met deze kleinere actie willen de jongeren iedereen uitnodigen om massaal aanwezig te zijn op de Global Strike. Die dag zullen ze een nieuwe brief aan het stadsbestuur overhandigen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maurice snelders

  De vervuiling ligt toch juist aan die generatie hebben de klimaat spijbelaars openlijk verklaart.

 • maurice snelders

  Volgens Anuna is haar vorige generatie verantwoordelijk voor de klimaatproblemen. Dus ook haar ouders en haar grootouders. En dan komen die nu ondanks die beschuldigingen op straat????

 • Remus Bogaert

  @Robby van ballaert, op wat wacht U om het goede voorbeeld te geven ?

 • Jean West

  Grootouders voor het klimaat? Ik ben ook grootouder alles kon, vervuiling was geen probleem en niemand lag wakker van het klimaat en nu gaan ze meedoen aan de klimaat hype.

 • Jef Denijs

  Grote betoging zo te zien. Veel interesse is er niet meer.