Kleine destilleerderij uit Antwerpen draagt steentje bij en zal in plaats gin, handgels produceren

Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat handgels zal produceren
The Drunken Horse Gin Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat handgels zal produceren
Gentlemen’s Craft is een kleine destilleerderij uit Antwerpen dat sinds december 2016 ‘The Drunken Horse gin’ produceert. De jonge start-up gooit nu tijdelijk het roer om en zal het in het kader van de coronacrisis handgels produceren.

De drie jonge Belgische ondernemers Benoit Verbeeck, Pieter-Jan Pattyn en Tom Van Nuffelen hadden deze periode voorzien om hun marktaandeel in België en hun export naar Frankrijk, Spanje, Marokko, Duitsland, China en Zwitserland verder uit te bouwen. Hun ‘The Drunken Horse-gin’ is namelijk erg populair.

Maar in de huidige context van de coronacrisis, heeft het trio die plannen onmiddellijk stopgezet en hebben ze het roer drastisch omgegooid. Door het nijpende tekort aan handgels in hun omgeving en de unieke positie als micro-destilleerderij, hopen ze nu binnen hun mogelijkheden, om een kleine bijdrage te leveren tegen de verspreiding van het Covid-19-virus.

Vorige week kregen ze hun tijdelijke vergunning van Douane & Accijnzen om hun destilleerderij om te vormen tot een productieruimte voor hygiënische gels. Ze gebruiken hun restdestillaten om een alcoholische handgel te destilleren.

Ondertussen zijn ze lokaal op zoek gegaan naar partners om dit project mee te ondersteunen. Een bevriende grafische vormgeefster ontwierp in een snel tempo het nieuwe label en hun huidige etiketten, fabrikant ‘Reynders etiketten NV’ uit Boechout bood zich aan om gratis labels te sponsoren.

De handgels zullen gratis worden verspreid bij lokale handelaars, hun klanten zullen deze ook ontvangen bij hun volgende leveringen en ze zullen beschikbaar zijn via hun webshop.