Kledingmerk ‘KLEIR’ pakt uit met lijn rond Tourist LeMC: “Heel blij dat we met ons idool kunnen samenwerken”

Nick Daelemans (links) en Mathias Vertessen (rechts) in een van de truien van de Tourist LeMC-kledinglijn voor de beeltenis van Tourist LeMC.
Ben Vandenbempt Nick Daelemans (links) en Mathias Vertessen (rechts) in een van de truien van de Tourist LeMC-kledinglijn voor de beeltenis van Tourist LeMC.
Zanger Tourist LeMC is zo gecharmeerd door KLEIR, het kledingmerk met de leuke uitroepen in het dialect, dat hij zijn officiële tour-merchandise nu door de Antwerpse kledinglijn laat uitbrengen.

Het verhaal van KLEIR begon voor Mathias Vertessen en Nick Daelemans nu anderhalf jaar geleden. “We zijn zot op het Antwerps en zijn anderhalf jaar geleden begonnen om een aantal typisch Antwerpse woorden op T-shirts en truien te printen: ‘Mokke’, ‘Apsjaar’ of ‘Na zen wer’ bijvoorbeeld. Dialect vinden we iets moois en Antwerps is natuurlijk een wereldtaal”, lacht Mathias. “In het begin maakten we die T-shirts en truien enkel voor vrienden en familie. Er kwam echter al snel zoveel vraag naar dat we een webshop zijn gestart. De eerste collectie met Antwerpse uitspraken maakten we zelf, maar nu laten we ons voor nieuwe collecties inspireren door leden van de Facebookgroep ‘Liefhebbers van ‘t Antwerps dialect’. In een poll kan daar gestemd worden op welk typisch Antwerps woord of uitroep op de volgende T-shirt zal prijken. Elke dag lanceren we daar ook een ‘woord van de dag’, typisch Antwerpse liedjes en uitspraken.”

Tourist Le Mc droeg op zijn optreden in de Lotto Arena al een van zijn eigen truien ontworpen door Kleir
Chris Stessens Tourist Le Mc droeg op zijn optreden in de Lotto Arena al een van zijn eigen truien ontworpen door Kleir

Enter Johannes Faes, beter bekend als stadstroubadour Tourist LeMC. “Ongeveer een jaar geleden gingen we naar een optreden van Wally, het soloproject van de gitarist van Tourist LeMC. We waren toen al bezig met de truien en droegen er eentje met het opschrift ‘Paljas’”, vertelt Mathias. “Na het optreden waren we naar Tourist gegaan om een foto te vragen en hij begon zelf over die trui en waar we die vandaan haalden. Hij zei dat als hij ooit eigen T-shirts nodig had, hij eens aan ons zou denken. We hebben toen al onze gegevens aan hem meegegeven. In december kregen we plots een telefoontje van zijn manager om te vragen of we interesse hadden in een samenwerking. We waren direct heel vereerd, want als er één ambassadeur is van ‘t Antwerps dialect dan is het wel Tourist LeMC. We zijn echt ongelofelijk content dat we nu met ons idool kunnen samenwerken!”

Baby’s

De eerste vrucht van die samenwerking zijn twee T-shirts en een trui van ‘We begrijpen mekaar’, het nieuwe album van Tourist LeMC. “We hebben, een beetje verrassend misschien, ook een rompertje voor baby’s: ‘Welkom nieuw leven’, een referentie naar het liedje dat hij schreef voor de geboorte van zijn laatste kindje. Leuke extra is dat alles van KLEIR in 100 procent bio-katoen gemaakt wordt, voor Tourist was dat belangrijk.”

De nieuwe collectie is te koop via de webshop Kleirantwerp.be en op alle optredens van Tourist LeMC.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.