Kiosk 8 heeft nieuwe delicatesse: wafelfrietjes combineren het beste van culinair België

Antwerpen - Kiosk 8 aan het Astridplein : uitbaatster Maxine en haar collega tonen de wafelfrietjes
Klaas De Scheirder Antwerpen - Kiosk 8 aan het Astridplein : uitbaatster Maxine en haar collega tonen de wafelfrietjes

Aan het Astridplein nummer 8 kan je sinds kort langs bij Kiosk 8 voor ‘wafelfrietjes’, eigenlijk een soort combinatie van drie Belgische specialiteiten. Het zijn immers wafels in de vorm van frietjes, afgewerkt met chocolade en andere toppings.

Patissier Maxine Van Meirvenne werkte al in sterrenrestaurants zoals ‘t Zilte en Het Gebaar, maar staat nu in Kiosk 8 met haar wafelfrietjes. “Wafelfrietjes lijken op churros, de gefrituurde Mexicaanse lekkernij. Maar het is wel degelijk een wafelbeslag en ze worden ook gebakken in een wafelijzer in plaats van gefrituurd. Ze zien eruit als frietjes en we serveren ze ook in een bakje zoals frietjes. Bovenop komen dan verschillende toppings naar keuze om ze een beetje extra crunch en versiering te geven”. Maxine heeft ook 5 soorten warme chocolademelk in de aanbieding, ideaal voor na een middag kerstshoppen.

In januari opent hier ook nog Chocolate Nation, het Belgische chocolademuseum waar je alle aspecten van onze nationale trots kan ontdekken op 4.000 vierkante meter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mireille Mertens

    Niet nieuw, hoor... hier in Luxemburg staat als sinds een paar jaar een standhouder met wafelfrietjes in een puntzak.