Kinderfestival Speel-O-Rama brengt Hollywood naar de Schelde

Op Speel-O-Rama laten de kinderen zich van hun creatiefste kant zien.
Foto De Scheirder Op Speel-O-Rama laten de kinderen zich van hun creatiefste kant zien.
Ook dit jaar organiseert het district Antwerpen een editie van kinderfestival Speel-O-Rama met verschillende workshops. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar 4 weken lang knutselen en ravotten in het Zuiderpershuis. Ze leren onder meer een filmpje te maken mét special effects.

Speel-O-Rama vindt dit jaar plaats van maandag 15 juli tot vrijdag 9 augustus en biedt kinderen de keuze uit een heleboel workshops en knutselateliers. Daarnaast zijn er verschillende springkastelen waarop alle bengels kunnen klimmen en springen.

Districtsschepen voor Jeugd Tom Van den Borne blikt alvast vooruit: “Speel-O-Rama heeft weer heel wat in petto voor de kinderen die deze zomer een bezoekje brengen aan dit speelse en creatieve kinderfestival. Kom dus zeker op ontdekkingstocht in het Zuiderpershuis en laat je verrassen.”

Tijdens knutselateliers gaan kinderen aan de slag met schaar, papier, touw en lijm en maken ze marionetten en dansende dieren. Tijdens theaterworkshops leren ze toneelspelen en geven ze het beste van zichzelf op het podium. Het drukatelier toont de deelnemers hoe ze met zinken platen en rijstpapier zelf een tof aandenken kunnen drukken.

Hollywood langs de Schelde

Tijdens Speel-O-Rama ligt Hollywood bovendien even langs de Schelde. Het ‘Special FX’-lab geeft kinderen de kans om een spectaculair filmpje met special effects te maken. Kinderen leren tijdens dit labo hoe een film wordt gemaakt: ze bedenken zelf een scenario, gaan aan de slag met special effects, verkleden zich en bouwen een eigen miniatuurdecor.

Ten slotte zijn er ook verkwikkende waterspelletjes die voor de nodige afkoeling zorgen. De animatoren helpen de kinderen op weg om alles te ontdekken. Voor de ouders is er een zomerbar met terras waar het aangenaam vertoeven is.

Speel-O-Rama vindt op weekdagen plaats van 15 juli tot 9 augustus, telkens van 10 tot 16.30 uur aan het Zuiderpershuis in de Leuvenstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.