Kennedytunnel opnieuw vrijgegeven na ongeval met vrachtwagens

Marc De Roeck
In de Antwerpse Kennedytunnel zijn dinsdagmiddag twee van de drie rijstroken richting Nederland versperd geraakt door een ongeval met vrachtwagens. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Iets voor 15 uur kon de tunnel weer vrijgemaakt worden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er zou geen sprake zijn van gewonden, maar twee vrachtwagens moeten worden getakeld en dat wordt gezien de omstandigheden in de tunnel een klus van lange duur. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland om de filedruk wat te verlichten. Tot 15.00 uur, want toen kon de Kennedytunnel weer volledig vrijgemaakt worden. Het blijft wel aanschuiven op de snelweg.

Het ongeval was volgens het Verkeerscentrum een banale kop-staartaanrijding in de staart van een beginnende file. De rechter- en middenrijstrook zijn er versperd, wat omstreeks 13.15 uur al tot een file vanaf Kruibeke op de E17 en vanaf Melsele op de E34 leidt.

Marc De Roeck
Marc De Roeck7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pieter damppiere

  aan al degene die denken dat vrachtwagens geen afstand houden,stop dan met jullie auto's tussen die 50 meter in te rijden,zodat ook wij veilig kunnen rijden,maar de beste stuurlui staan zoals steeds aan wal

 • Paul Boeie

  Bijna elke dag de zelfde ellende rond de stad . Ben blij dat ik op de parking woon daar staan we tenminste niet stil .

 • Danny Govaerts

  Wat hielden ze toch weer mooi afstand.. niet dus.

 • Marcel Lion

  Dit loopt echt de spui gaten uit. Het ene verkeersinfarct na het andere. Zet daar eens wat politie. Overplaatst was er een klein ongeval voor de tunnel en stond er politie, plots ging alles vanzelf. Heb in de file geobserveerd van de 10 vrachtwagens waren er negen chauffeurs met hun gsm of iets anders bezig.

 • Geert Maes

  Als ze nu eens zouden beginnen dat vrachtwagens niet op tweede of derde vak mogen voor in en na de tunnel zou al veel helpen en zeker richting Gent waar ze op versmalde rijstroken rustig inhalen voetje op het dashboard en spelen met de gsm , maar als je wegpolitie zoekt oei ze zijn onderbemand te veel werk awel zoek dan deftig personeel bij politiek in plaats van zelf jullie zakken te vullen. Als het mij vraagt en vele anderen een echte schande wanneer worden jullie eens wakker