Keer terug naar de 17de eeuw tijdens de Rubensmarkt

Droge worsten op de Rubensmarkt.
Klaas De Scheirder Droge worsten op de Rubensmarkt.
Tijdens de Rubensmarkt op en rond de Antwerpse Grote Markt kunnen bezoekers terugkeren naar de tijd van barokmeester Rubens. Deze editie gaat door op donderdag 15 augustus.

Op de Rubensmarkt bieden marktkramers in historische klederdracht producten aan uit de glorierijke periode van Antwerpen. Bezoekers kunnen zo letterlijk en figuurlijk van het 17de-eeuwse leven proeven. Ook de medewerkers van de infobalie op de Grote Markt, die de bezoekers informeren van 10 uur tot 17 uur, zijn die dag uitgedost in prachtige historische kledij.

De markt vindt plaats van 8 tot 23 uur op en rond de Grote Markt: de Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai, Plantinkaai, Handschoenmarkt, Grote Markt en Kaasrui.

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, het openbaar vervoer of via een park-and-ride naar de Rubensmarkt te komen. Zowel de Kaaien als de Leien zijn onderbroken op donderdag 15 augustus. Bezoekers kunnen hun route plannen op www.sna.be.

Marktkramers in historische klederdracht tijden de Rubensmarkt.
Foto Klaas De Scheirder Marktkramers in historische klederdracht tijden de Rubensmarkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.