KdG-studenten programmeren nachtje door

Vier laatstejaars bij een berg snoep. "We maken een programma dat beweging registreert. Wie snoep wil pakken, wordt bekogeld met projectielen."
Foto Laenen Vier laatstejaars bij een berg snoep. "We maken een programma dat beweging registreert. Wie snoep wil pakken, wordt bekogeld met projectielen."

Vijfentwintig studenten van KdG hebben afgelopen nacht een 'hackathon' gehouden, een marathon 'hacken' dus. Niet dat ze probeerden inbreken in computersystemen van bedrijven of overheden, neen. De laatstejaars multimedia- en communicatietechnologie zochten naar toepassingen voor het dagelijkse leven. De studenten namen gistermiddag hun intrek in de kantoren van communicatiebureau These Days. In groepjes van vijf proberen ze in 24 uur tijd nieuwe toepassingen te maken. Zo wil een groep een speelgoedhelikopter laten vliegen zonder afstandsbediening, maar met handbewegingen die geregistreerd worden door een Kinect.


Om de 24 uur te overleven is er voor de studenten niet alleen eten voorzien, maar ook een berg chips, snoep en energiedrank. Maar wie denkt iets te nemen, is er aan voor de moeite. "Wij maken een programma dat de bewegingen rond de berg snoep waarneemt en registreert wie in de buurt is. Die persoon wordt dan bekogeld met allerlei projectielen."


Vanmiddag klokslag om twaalf uur zit de hackathon erop. (MGB)