Karim Bachar voorgedragen als derde sp.a-schepen

V.l.n.r.: Yasmine Kherbache, Tom Meeuws, Jinnih Beels, Karim Bachar, Güler Turan en Tatjana Scheck bij de voorstelling van de sp.a-lijst voor de verkiezingen.
Foto Klaas De Scheirder V.l.n.r.: Yasmine Kherbache, Tom Meeuws, Jinnih Beels, Karim Bachar, Güler Turan en Tatjana Scheck bij de voorstelling van de sp.a-lijst voor de verkiezingen.
Karim Bachar zal het derde schepenambt voor sp.a op zich nemen. Bachar wordt bevoegd voor Gelijke Kansen, Inburgering en Integratie. Op 23 september zal Bachar de eed afleggen. 

Bachar is jarenlang actief geweest als jeugdwerker bij Kras en was ook professioneel zaalvoetballer. Hij verzamelde 101 caps bij het nationale zaalvoetbalteam en scoorde 61 doelpunten. Sinds 2006 is Bachar actief bij sp.a voor de gemeenteraadsverkiezingen en werd met 4.105 voorkeurstemmen verkozen in de Antwerpse gemeenteraad. Op dit moment zetelt hij nog steeds. 

Bachar wordt als schepen bevoegd voor gelijke kansen en inburgering & integratie. Tom Meeuws blijft voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst – het vroegere OCMW. “De strijd tegen racisme en discriminatie verdient een voltijdse schepen”, aldus Tom Meeuws. “Karim heeft duidelijk een affiniteit met deze bevoegdheden. Hij is een rolmodel voor veel Antwerpenaren en volgt het inburgerings- en gelijke kansenbeleid al jaren op in de gemeenteraad. Tegelijk ervoer ik de laatste maanden hoe het bijzonder bijstandscomité een toetssteen is voor het sociaal beleid, ook dit is een homogeen pakket.”

Karim Bachar over het WK 2018
Klaas De Scheirder Karim Bachar over het WK 20189 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carla Van Geel

  Misschien is het ook wel raar dat niet iedereen kiest voor de eigen keuze en niet iedereen weet wie Antwerpenaar is en wie niet. Zekerheid is wel dat iedereen die in Antwerpen werkt belastingen betaald.

 • maurice snelders

  Dit is NIET waar de Antwerpenaar voor gekozen heeft. Wat raar toch dat een stad en land bestuurd kan worden door onverkozenen

 • Carl Parker

  Nieuw socialisme, was het oude dan zo slecht? ;-)

 • Jeannine Van Uffelen

  proficiat !

 • gustaaf carpels

  Tja hoe noemden ze het jaren geleden positieve discriminatie en dan verschieten dat er niet meer op de sozzen gestemd word er zit geen enkele echte socialist nog in de leiding blijkbaar