Karen Damen, Jani Kazaltzis, Wim Opbrouck en rits andere BV’s steunen mars tegen seksueel geweld

Tientallen bv’s en influencers spreken hun steun uit voor de stille mars tegen seksueel geweld van aanstaande zondag in een video. Die werd gelanceerd door de organisatie achter de mars.

Die mars komt er na de moord op Julie Van Espen. Onder de hashtag #enough en met niet meer dan dat woord, laten onder andere Karen Damen, Jani Kazaltzis, Wim Opbrouck, Pieter Embrechts en Sean Dhondt weten dat het genoeg geweest is. Met dat statement willen ze mensen aanmanen om zich aan te sluiten bij de mars. “Genoeg is genoeg”, klinkt het bij de organisatie. “Join us tijdens de stille mars tegen seksueel geweld. Steek alle slachtoffers een hart onder de riem en kom mee jullie steun betuigen. Deel je verhaal en laten we samen stappen voor een daadkrachtig beleid tegen seksueel misbruik en geweld. Geef deze mars een stem en onthoud: you are never alone! #enough”

De stille mars start zondag om 14 uur op het Koningin Astridplein en gaat over de Meir richting Steenplein. Ondertussen lieten op Facebook al bijna 8.000 mensen weten aanwezig te zullen zijn. Nog een 26.000 mensen toont zich geïnteresseerd om af te zakken naar Antwerpen. Hoeveel mensen zondag daadwerkelijk naar het Astridplein komen, weet niemand. “Het is moeilijk in te schatten of er 2.000, 10.000 of 50.000 mensen zullen komen”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Onder andere Jani Kazaltzis spreekt zijn steun uit voor de mars.
RV Onder andere Jani Kazaltzis spreekt zijn steun uit voor de mars.
Bloemen en kaarsen voor Julie Van Espen op de plek waar de 23-jarige vrouw vermoord werd.
Jan Aelberts Bloemen en kaarsen voor Julie Van Espen op de plek waar de 23-jarige vrouw vermoord werd.